Šport > Košarka
18 ogledov

Olimpija in Krka začenjata finale

krka zoran dragić zagorac ABA
Nocoj ob 20. uri se bo s srečanjem v Novem mestu začela finalna serija lige Telemach med Krko in Union Olimpijo. Dolenjci bodo branili naslov, Ljubljančani pa so odločeni, da naslov znova vrnejo v prestolnico.

"V svojem pričakovanju finala nisem nič previdnejši. O metanju puške v koruzo ni govora. V finalu se ekipa bori za naslov državnega prvaka. Ta naslov želimo osvojiti," pred prvo tekmo velikega finala državnega prvenstva meni trener Union Olimpije Sašo Filipovski. Slednji bo s svojimi varovanci poskušal naslov znova vrniti v Ljubljano: "Prišli smo do zaključka sezone, na katerega že vsi skupaj nestrpno čakamo. Spoštujemo Krko, a obenem tudi sebe, pripravljamo pa se na čvrsto igro, saj verjamem, da bo vsaka tekma trda in da se bo, kot v vsakem finalu, bíl boj za vsako žogo. Naj zmaga boljši."

Zmaji so do zdaj osvojili 15 naslovov, Krka pa je bila uspešna štirikrat. V igri Olimpije bo veliko odvisno tudi od Jake Blažiča: "Na treningih poskušamo odpraviti napake, ki smo jih delali, in že komaj čakamo, da se začne finalna serija Lige Telemach. Skrivnosti med ekipama ni, saj smo odigrali že veliko medsebojnih tekem. Obeta se zanimiva serija in upam, da se naslov vrne v Ljubljano."

Novomeščani bodo imeli v finalu prednost domačega igrišča, v zadnjih dveh letih pa so si lovoriko priigrali po petih tekmah. "Na finalno serijo z Unionom Olimpijo smo se pripravili v miru, igralci so zdravi in maksimalno motivirani. Imamo priložnost, da se borimo za tretji zaporedni naslov prvaka Lige Telemach in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da nam uspe. Ne sme nas zavesti dejstvo, da smo bili na zadnjih dveh tekmah uspešnejši, saj je vsaka tekma v finalu poglavje zase," je napovedal trener Krke Aleksander Sekulić. Njegov najmočnejši adut bo zagotovo odlični Zoran Dragić: "Naš cilj je jasen, torej, da osvojimo naslov prvaka Lige Telemach, kar bi nam uspelo tretjič zapored. Pred nami so težke finalne tekme, za katere upam, da se bodo čim prej končale, da gremo na zaslužen dopust. Union Olimpijo poznamo zelo dobro."

Liga Telemach, finale, prva tekma:

Ob 20.00:

Krka – Novo mesto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.