Šport > Košarka
19 ogledov

Olimpija išče strelca

Žurnal24 main
V Tivoliju vse poteka po načrtih. Košarkarje Uniona Olimpije bo v nekaj dneh zapustil srbski košarkar Bojan Bakić, v klubu pa že iščejo zamenjavo zanj.

Trener Memi Bečirović je zadovoljen z dosedanjim delom priprav: "Vse je v redu, nimamo večjih težav s poškodbami. Sporazumno smo se razšli z Bojanom Bakićem, drugih novosti ni." Štiriindvajsetletni in 197 cm visoki Bojan Bakić je minulo sezono izpustil zaradi poškodbe kolena in še ni pripravljen na največje napore. Ker je Bečirović ocenil, da ne bo zdržal napornega ritma igranja dveh tekem na teden, so v klubu igralcu predlagali prekinitev pogodbe, kar je tudi sprejel. Dogovoriti se morajo le še o nekaterih podrobnostih, bržkone finančnih, in Bakić bo zapustil Ljubljano.

Še en Američan pod Rožnikom?
Namesto njega naj bi Olimpija pripeljala že dokazanega košarkarja, ki je sposoben dajati med 15 in 20 točk na tekmo. Trener Bečirović ima seznam desetih kandidatov, za zdaj pa je v javnost pricurljalo le ime 32-letnega Marlona Garnetta. Američan je v minuli sezoni igral za španski Estudiantes, pred tem pa je nosil drese Vareseja, Benettona in Milana. "Res je, on je eden od kandidatov, ampak pogovori še niso tako daleč, da bi lahko rekel, da smo blizu dogovora. Moramo videti, kakšne so njegove finančne zahteve," je o tem dejal Bečirović.

Olimpija bo v sredo za zaprtimi vrati odigrala prijateljsko tekmo s poljskim Turowom, ki ga uspešno vodi Sašo Filipovski, nato pa jo konec tedna čaka turnir v Italiji, kjer se bo pomerila z Milanom, Fortitudom in Benettonom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.