Šport > Košarka
12 ogledov

Olimpija izgubila tekmo in Smitha

helios_mijanovic_zagreb_tacol Žurnal24 main
Helios je v šestem poizkusu prvič letos zmagal v ligi NLB. Do svoje tretje zmage je prišla Krka, Olimpija je za dve točki klonila v Splitu. Na lastno željo pa klub zapušča JaJuan Smith.
 

Liga NLB, 6. kolo

Krka : Vojvodina 81:70
Split : U. Olimpija 64:62
Cibona : C. Zvezda 86:63
Bosna : FMP 73:72
Partizan : Budućnost 85:71
Helios : Zagreb 90:70
Hemofarm : Zadar 87:81

Košarkarji Uniona Olimpije se še s tretjega gostovanja vračajo praznih rok. Potem ko so na začetku lige izgubili proti Budučnosti in Crveni zvezdi, so tokrat morali priznati premoč tudi moštvu slovenskega trenerja Slobodana Subotića, Splitu CO . Tako imajo po šestih krogih 50 odstoten izkupiček. Brez pomoči Marka Miliča , ki je na tekmi Evrolige proti Tau Ceramici dobil udarec v koleno, so Ljubljančani zaostajali večji del tekme, a so se v zadnji četrtini pobrali, celo prišli do vodstva, toda napeto končnico vendarle izgubili. Očitno so v lovljenju tekmeca, proti kateremu so v drugi četrtini dosegli vsega devet točk, največ pa zaostajali za 17 točk (na začetku tretje četrtine), porabili preveč moči, da bi bolj zbrano odigrali zadnje minute. Najučinkovitejši pri Olimpiji je bil Vlado Ilijevski z 18 točkami. Poleg pomembnih točk pa je Olimpija ostala tudi brez novinca JaJuana Smitha . Vodstvo kluba je namreč po vsega petih dneh prekinilo sodelovanje z ameriškim organizatorjem igre, ki je bil v Ljubljani na dva meseca dolgi preizkušnji. Do prekinitve pogodbe je prišlo po želji Američana, ki je kot razlog navedel osebne stvari.

Helios je prišel do prve zmage. © Boštjan Tacol

 
V derbiju začelja so pred šestim kolom zadnji Domžalčani v petek zvečer ugnali le dve mesti bolje uvrščeni Zagreb .Za končnih 90:70 in sploh prvo zmago Heliosa v sezoni sta največ točk prispevala Nicholas Jacobson (29 točk) in Alvin Snow (22 točk). Domžalčani so iz 21 poizkusov zadeli kar 13 trojk, največ (sedem) Jacobson. Vse dvome o zmagovalcu so Domžalčani rešili na koncu tretje četrtine in v začetku zadnje, ko so od prednosti 64:57 (27. minuta) prišli do vodstva 78:63 (32.). Boljši so bili v vseh elementih igre. Tako so pod košem ujeli 28 žog, imeli 17 podaj, ukradli 13 žog in nasprotnike prisilili k 17 izgubljenim žogam. Po petkovi prvi zmagi Heliosa je v soboto zvečer od svoje tretje zmage prišla novomeška Krka . Doma so bili z 81:70 boljši od zdaj predzadnjeuvrščene Vojvodine . Z 20 točkami je bil prvi strelec Krke Smiljan Pavič , blesteli so še Simon Petrov (18), Ricky Shields (17) in Davor Marcelić (16 točk),

Za prenečenje kola je poskrbela zagrebška Cibona , niti ne toliko zaradi same zmage, kot zaradi zmage za kar 23 točk. Doma so  Crveno Zvezdo premagali s 86:63, sredi zadnje četrtine pa so vodili tudi že za 33 točk. Z 22 točkami je bil prvi strelec Cibone Rawle Marshall . Za Zvezdo je to prvi poraz v novi sezoni Jadranske lige.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.