Šport > Košarka
19 ogledov

Olimpija izplačala Bečirovića in Hukića

Samo Saniju Bečiroviću je Olimpija dolgovala več kot 150 tisoč evrov. (Foto: Anž Žurnal24 main
"Union Olimpija je izpolnila vse obveze do Jasmina Hukića in Sanija Bečirovića ter do agencije Beobasket," so zapisali na spletni strani agencije. Olimpija je sicer z obrestmi dolgovala dobrih 243.000 evrov.

"Naša agencija je o tem (izpolnjenih obveznostih, op. a.) že obvestila Fibo," so še zapisali na omenjeni spletni strani. Zurnal24.si je poklical v Beograd za več podatkov, vendar zaradi službene poti prvega moža Beobasketa Miodraga Ražnatovića njegove izjave ni bilo mogoče dobiti.

"Direktor tega ne komentira, to je prazen teren,“ se je v svojem skrivnostno metaforičnem slogu izrazil direktor Uniona Olimpije Janez Rajgelj, ko smo ga poklicali, več pa ni želel izdati.

V četrtek je sicer v javnost prišla informacija z dokumentom o tožbi Jasmina Hukića in Sanija Bečirovića, nekdanjih igralcev, ter omenjene agencije proti Unionu Olimpiji. Celotni stroški naj bi sodeč po dokumentih Olimpijo sicer stali 240.736 evrov, katerim je treba prišteti še petodstotne letne obresti. Arbitražno razsodišče Mednarodne košarkarske zveze je v svoji odločitvi zapisalo, da Union Olimpija Jasminu Hukiću dolguje 46.666 evrov iz sezone 2008/09, Saniju Bečiroviću pa 148.200 evrov iz sezone 2009/10, kar skupaj znese slabih 195 tisoč evrov. Temu znesku je treba dodati še 32.500 evrov, ki so jih morali Ljubljančani plačati agenciji Beobasket, ki zastopa igralca, in 13.370 evrov stroškov celotnega procesa.

Pred začetkom sezone sta podobno tožbo proti najuspešnejšemu slovenskemu košarkarskemu kolektivu dobila tudi Sašo Ožbolt in Vlado Ilievski. Klub in igralca so se za plačilo dogovorili šele tik pred začetkom sezone, tako da je bil kar nekaj časa celo vprašljiv nastop Olimpije v Evroligi. Ravno izključitev iz tekmovanj je skrajni ukrep sodišča, če klub ne bo poravnal dolga do Hukića in Bečirovića. Prva sankcija je prepoved registracije novih košarkarjev, nato pa pred izključitvijo sledijo visoke denarne kazni.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.