Šport > Košarka
14 ogledov

"Olimpija je nerodno plesala"

"Jure Zdovc ostaja v kombinacijah," je za Žurnal24 zatrdil Rajgelj. Pogodbo s kl Anže Petkovšek
Novi direktor Uniona Olimpije je v prvem delu pogovora spregovoril o načrtih in plesni formi Uniona Olimpije. "Želim biti čim boljši, imeti čim več novih Lakovičev, Dragićev," pravi Rajgelj.

Z Janezom Rajgljem smo se novinarji pogovarjali debele pol ure. Povedal je veliko, a tudi malo, o prihodnosti celo zelo malo. "Za nazaj ne bi rad komentiral, za naprej pa se moram še ozreti naokrog," je ostal zapet: "Od oblikovanja ekipe je še daleč. Niti o teh igralcih, ki so pod pogodbo, ne morem nič povedati. Vsak od njih ima odločitev sam v rokah. Odločitve, ki jih bo sprejemala Olimpija, pa so še zelo oddaljene."

Težav ne manjka. Nam lahko ob svojem imenovanju poveste kaj lepega?

Olimpija je v košarki "nekdo". Prepričan sem, da Jordi Bartomeu (šef Evrolige, op. a.) to ve. Seveda je Olimpija Evroligi tudi že nekaj dolžna zaradi teh "slabih plesnih korakov". Izpadla je nerodno, ni prav lepo plesala. Pozitivna je seveda tudi nova dvorana.
 
Kdaj boste povsem zadovoljni? Kdaj boste lahko predali Olimpijo komu drugemu?

Želim biti čim boljši, imeti čim več novih Lakovičev, Dragićev … Upam, da se bodo sproducirali tudi trenerji. Moj končni cilj je, da bi tisti, ki me imajo zelo radi v košarki, nekoč imeli toliko hrbtenice in rekli: "Tale možakar je pa tole naredili. Mi tega nismo uspeli." Mislim, da tega ne bom dočakal. Nič hudega, naj se pečem naprej.

 

Kakšne želje imate ob četrtkovem žrebu Evrolige?

Vrnil bi se v čas, ko sem prišel na Slovana. Ta je bil tedaj sam sebi problem in v napoto. Ekipo smo spravili tako daleč, da smo zbrali vse skalpe iz nekdanje Jugoslavije. Ko sem prišel v Olimpijo, nam je žreb prinesel CSKA, Olympaicos, Sieno, Tau … Dva sta se nam izmuznila in zanju mi je še danes hudo. Želim si vsaj take skupine! Kako se bomo z njo spopadali, pa mi ni še jasno.
 

Bodo pogajanja z igralci težja kot v vašem prvem mandatu?
Mislim, da ne. Tudi tedaj smo imeli velik dolg – 5,5 milijona evrov. Ko smo se pogovarjali z agenti, sem jih le vprašal: "Ali se je že kdaj zgodilo, da Janez Rajgelj ni plačal? Vprašaj, ko boš to storil, pa še enkrat pokliči.“ Tako so tedaj zgodbe tekle, z nikomer ni bilo težav. Ko govorimo o igralcih slovenskega prostora, Rajgelj nekaj obljubi, podpiše in to je.

 

 

Se boste sanacije lotili s taktiko, da upniki odpišejo del dolga klubu?
Lahko komentiram za preteklo obdobje. Ni bilo prostovoljcev pred Tivolijem, ki bi nas klicali, naj jim plačamo le 30 % dolgov. Pogajanja so bila trda, huda in zahtevna. Čeprav so nekateri želeli ta del posla zmanjšati na minimum.

Pred časom na javni tribuni niste bili ravno optimistični glede Olimpijine prihodnosti.

To je bilo vzeto iz konteksta. Dejal sem, da se pridružujem apelu legend, ampak jim moram povedati, da bo nekdo prišel, oni pa mu bodo govorili, kaj mora delati s tem denarjem. Verjamem, da je bila tribuna sklicana s čistimi nameni. Ne vem, če tisti, ki bodo dajali denar, potrebujejo nasvete, kako naj se porablja. Verjetno – upam, da ga bodo zaupali meni. Jaz bom gospodaril z njim čim bolje v korist kluba. Nato pa organi kluba rečejo, kdo je v redu in kdo ne.

 

Se boste še naprej držali načela, da ne zapravljate nekega "imaginarnega" proračuna? Denarja, ki ga še ni?
Včasih smo imeli bazen precej prazen, ampak smo skakali vanj z velike višine. Zato so bili močni vzroki – mladi obetavni igralci, za katere se je to splačalo. Drugače pa ne želim hoditi niti evro prek proračuna, če ne vidim smisla. Spomnite se norih pritiskov glede okrepitev pred leti – tudi z vrha kluba – tega nisem storil, ker ni bilo mogoče. Olimpija bo že zaradi svojega, sicer nekoliko omadeževanega, ugleda dobila kakšne pokrovitelje. Morda tudi koga zaradi tega, ker bom jaz direktor in bo denar tako smiselno porabljen. Pri pokroviteljih je vedno tako: več jih je, manj jih je strah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.