Šport > Košarka
21 ogledov

"Olimpija je znova evropska"

Alilović pravi, da v taboru zmajev komaj čakajo, da se finale prične. (Foto: Anž Žurnal24 main
V torek se začenja polfinale lige Telemach, polfinalna para sta: Krka – Zlatorog in Union Olimpija – Helios Domžale. Trenerji vseh ekip napovedujejo trd boj do zadnje sekunde.
Mislim, da zdaj ne bo težav in da bomo formo uspeli dvigovati. Mi gremo korak za korakom. Naš prvi cilj zdaj je finale. Od vloge favorita ne bežimo.
Miro Alilović

Obračuna Krka Zlatorog in Union Olimpija Helios Domžale sta polfinalna para letošnjega državnega košarkarskega prvenstva – lige Telemach. Prvi tekmi bosta na sporedu v torek ob 18. uri in čeprav sta Union Olimpija in Krka jasna favorita dvobojev, tudi Zlatorog in Helios obljubljata trd boj za vsako točko.

Novomeščani so v zadnjih tednih uprizorili neverjetno serijo in kot za šalo premagovali tekmece v Sloveniji in Evropi, v končnici drugega dela prvenstva pa v dvoboju z Ljubljančani vendarle doživeli streznitev, a kljub vsemu v drugem delu prikazali največ in se zasluženo uvrstili na vrh razpredelnice, s čimer so si priigrali morebitno tekmo več na domačem igrišču.

V dvoboju z Laščani so "farmacevti" vendarle favoriti dvoboja, čeprav trener Krke Aleksandar Džikić opozarja na neobremenjenost štajerskega moštva. "Vsi pričakujejo finale Krka – Olimpija, a Laško je dobra ekipa, ki bo povsem neobremenjena, saj enostavno nimajo česa izgubiti. Za nas to pomeni, da jih moramo vzeti popolnoma resno, kar nas je krasilo v vseh dvobojih skozi celo sezono."

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Trener Laščanov Aleš Pipan je svoje soigralce še dodatno razbremenil, saj je vlogo favorita na predstavitvi polfinala v Ljubljani povsem preložil na rame Novomeščanov. "Imamo mlado, neizkušeno ekipo, zato smo se kar malo nepričakovano uvrstili na četrto mesto in polfinale. Mi smo cilje že dosegli, uvrstitev v ligo NLB v naslednji sezoni pa je predvsem zasluga Olimpije in Krke, ki sta Sloveniji priigrali še dve dodatni mesti."

Tudi v drugem dvoboju je Olimpija v obračunu z Domžalami jasen favorit in po mnenju novega trenerja Ljubljančanov, Mira Alilovića, bo ekipa spet našla pravo mero motiva za zmago in ne bo več presenečenj kot na nekaterih tekmah v ligi. "Imeli smo nekaj nihanj v igri. Ko smo ugnali močnejšega tekmeca, je običajno na naslednji tekmi sledil padec, a zmagali smo na tekmah, na katerih smo morali zmagati. Mislim, da zdaj ne bo težav in da bomo formo uspeli dvigovati. Mi gremo korak za korakom. Naš prvi cilj zdaj je finale. Od vloge favorita ne bežimo."

V Domžalah obljubljajo lepo in borbeno košarko. "Mi pričakujemo predvsem, da prikažemo svojo najboljšo igro, lepo košarko, in videli bomo, kaj nam bo to prineslo. Olimpija je v tem trenutku zelo močna. Doživela je nekaj nepričakovanih porazov, a v zadnjih tekmah je pokazala, da se pobira in da je zdaj to spet tista evropska Olimpija."

Ekipe polfinale igrajo na dve dobljeni tekmi. Druga obračuna bosta na vrsti v četrtek, morebitni tretji v soboto. Veliki finale lige Telemach se bo začel s prvo tekmo 2. junija, konec tekmovanja na tri zmage bo najkasneje 11. junija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.