Šport > Košarka
7 ogledov

Olimpija le s čudežem med 16

olimpija1_sad_spo_221007_502 Žurnal24 main
Union Olimpija je po prevetritvi kluba, s povsem spremenjeno ekipo in novim trenerjem, v novo sezono Evrolige startal z bolečim porazom na gostovanju v Sieni.

Čeprav je Olimpija v najtežji izmed treh skupin, pa vas v tokratni spletni anketi večina meni, da se bodo zmaji uvrstili med 16 najboljših evropskih moštev. Tako meni kar 43 odstotkov bralcev spletnega portala zurnal24.si. Točno tretjina vas meni, da bodo Ljubljančani tekmovanje končali že po prvem delu, deset odstotkov vas upa, da se bodo prerinili v četrtfinale. Še odstotek več vas meni, da bodo prvič osvojili vrh Evrope. Trije odstotki so glasovali, da bo Olimpija udeleženka sklepnega turnirja štirih najboljših moštev stare celine.


Pričakovanja anketirancev pred sezono niso skromna. © sportnet

 
Manj optimističen je košarkarski strokovnjak Mik Pavlovič , ki je razočaran nad predstavo zeleno-belih na gostovanju v Italiji. "Glede na to, da ekipa še ni oblikovana, je težko z določeno gotovostjo reči, ali se bodo uvrstili med 16 najboljših evropskih moštev. Z igro, ki so jo prikazali na prvi evroligaški tekmi proti Sieni, bo zelo, zelo težko. Veliko težje se bo uvrstiti med 16, kot sem sprva pričakoval," pravi Pavlovič.

Prednost nove Olimpije je po njegovih besedah ravno to, da je vse novo, od športnega direktorja in novega trenerja do ekipe. Velik minus Olimpije je "luknja" na centrski poziciji: "V današnji sodobni košarki je na tem igralnem mestu absolutno treba imeti dobrega igralca. Če bo to nova okrepitev (Hasan Rizvić) in če bo usposobljen še Mirza Begič, potem bo to nekoliko boljše, vendar dvomim tudi v to," ni nič kaj optimističen Pavlovič, sicer velik navijač zeleno-belih.

Še slabše mnenje ima o tujcih: "Takoj vam povem, da so slabi. Kakovost teh igralcev je po do sedaj prikazani igri pod nivojem, ki je potreben za igro v Evroligi, in drugič, oni ne znajo igrati ekipno. Kolektivna igra je zanje španska vas. Dobesedno so tujci. Njihove življenjske navade se prenašajo na igrišče. Ne počutijo se, da so del zeleno-bele družine."


Hasan Rizvić bo poskušal zakrpati luknjo pod obročem. © AFP

 

Trenerja zmajev Memija Bečirovića je Pavlovič spremljal že, ko je bil na čelu domžalskega kluba. Pravi, da določene izkušnje ima in je dober trener: "Gradi ekipo na novo, vendar pa je konkurenca izjemno zahtevna. Vse ekipe, ki so v skupini z Olimpijo, želijo priti med 16 najboljših moštev. Siena je že na prvi tekmi to jasno pokazala, tudi druge ekipe od Olympiakosa do Žalgirisa bodo zelo težko premagljive. Olimpijina skupina je najmočnejša."

Če sklepamo po besedah uglednega košarkarskega strokovnjaka, bi se moral zgoditi čudež, da bi Union Olimpijo videli med najboljšimi evropskimi klubi. Ali je šlo na tekmi s Sieno le za slab dan, bomo videli že v četrtek, ko v Tivoli prihaja grški košarkarski velikan Olympiakos.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.