Šport > Košarka
43 ogledov

Olimpija letos ostala brez povabila

Union Olimpija Union Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarski državni prvaki ljubljanske Olimpije so ostali brez nastopa v evropskem pokalu, Eurocupu, v prihodnji sezoni, so potrdili na klubski spletni strani.

Košarkarji Olimpije so v Eurocupu nastopali v zadnjih štirih sezonah, a si v treh primerih sodelovanja niso priigrali z uvrstitvijo v ligi ABA, temveč so prejeli posebno povabilo.

Ljubljanski košarkarji imajo kot državni prvaki možnost sodelovanja v tretjerazredni Fibini ligi prvakov, kjer je lani slovenske barve branil Helios, a se v vodstvu kluba še niso odločili, ali bodo izkoristili omenjeno možnost.

Eurocup bodo v naslednji sezoni sestavljali klubi iz dvanajstih držav: Cedevita, Partizan, Budućnost, Paris, Asvel, Limoges, Ulm, Bayern München, Alba Berlin, Hapoel Jeruzalem, Trento, Reggio Emilia, Torino, Lietkabelis, Lietuvos Rytas, Zenit St. Peterburg, Lokomotiv Kuban, Unics Kazan, Gran Canaria Las Palmas, Andorra, Bilbao, Darüşşafaka, Galatasaray in Tofaş.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.