Šport > Košarka
11 ogledov

Olimpija mora popraviti skok

Union Olimpija - Efes Pilsen Žurnal24 main
Po nepopolnem zadnjem krogu rednega dela Evrolige in desetih odigranih tekmah je Olimpija zabeležila šest zmag in štiri poraze. Naredili smo kratek statistični pregled.

Ljubljančani so med najboljšimi napadalnimi ekipami v Evropi. V desetih tekmah v povprečju dosegajo 78 točk na tekmo, kar je šesti najboljši rezultat. Najboljši napadalni moštvi sta grški Panathinaikos in španska Caja Laboral, ki v povprečju nasprotnikom na tekmo nasujeta po 80 točk.

Po drugi strani je Union Olimpija vsaj statistično gledano v obrambi nekoliko slabša, saj prejema po 73,2 točke in je v tem elementu deveto najboljše moštvo Evrolige. Najmanj, 65,3 točke na tekmo, prejema italijanska Montepaschi Siena.

Statistika razkriva tudi, kje igra Olimpije najbolj šepa. Zeleno-beli so v vrhu Evrolige skoraj v vseh elementih košarkarske igre. Tako imajo povprečje zadetih metov za dve točki 52,2-odstotno, za tri 32,9 odstotka, proste mete pa izvajajo 77,6-odstotno, boljši v tem elementu je le Real Madrid.

Varovanci Jureta Zdovca so v vrhu tudi po številu podaj (14) in ukradenih žog (8). Nekaj rezerve je še pri izgubljenih žogah (14), kar jih umešča v sredino, najbolj pa v negativnem smislu bode v oči skok. Olimpija v povprečju zbere po 31 skokov na tekmo, od tega devet v napadu in 22 v obrambi, kar jih uvršča na sam rep. Manj jih imajo le Lotomattica Roma, AJ Milano in Cibona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.