Šport > Košarka
11 ogledov

Olimpija našla formo: v finale

Olimpija - Krka 67:57
1/22
Žurnal24 main
V drugem, slovenskem polfinalu lige NLB v dvorani Stožice, ki gosti zaključni turnir, je Union Olimpija premagala Krko s 67:57. Prvi finalist je postal Partizan, s katerim se bodo zmaji pomerili v četrtek ob 20:45.
GALERIJA (športno) strastnega slovenskega derbija in Partizanova zmaga.

Union Olimpija je v polfinalu lige NLB premagala Krko in se zavihtela v četrtkov finale. Tam bo nastopila – to velja tudi za katerokoli slovensko ekipo – prvič po sezoni 2001/02, ko pa v ligi še niso sodelovali srbski klubi. Tokratna zmaga nad Krko je bila že četrta ljubljanska na petih tekmah z Dolenjci.

" Menim, da je presodila naša večja agresivnost v obrambi. In tudi, da smo v drugem polčasu izenačili skok. Zdi se mi, da smo si zaslužili finale. Partizan je ekipa, ki igra konstantno vso sezono. Mi si zelo želimo lovorike v ligi NLB in storili bomo vse, da pridemo do nje," je po srečanju dejal Vlado Ilievski, ki je bil na klopi znova le dobre štiri minute.

Aleksandar Džikić, novomeški trener pa je dejal: "Olimpija se je odlepila, potem ko je zadela nekaj metov preko roke, iz težkih položajev. Takšne točke te preprosto ubijejo. Težko je potem igrati vso tekmo z enako energijo. Ampak zdržali smo do konca, morali pa bi bolje izkoriščeti položaje pod košem, kjer so Ljubljančani nad nami napravljali osbne napake. Pričakoval sem zabijanja. Gremo naprej, do konca smo bili ob boku z Olimpijo, kar je za nas potrditev kvalitete."

V fenomenalnem vzdušju, ki je spominjalo na evroligaško navijanje, pred okrog 10.000 gledalci sta najboljši slovenski ekipi uprizorili pravo bitko. Olimpija je tekmo začela sijajno, povedla z 8:0, od prvih desetih ljubljanskih točk jih je bilo kar osem plod Damirja Markote. Novomeščani so odtlej za izenačenje potrebovali osem minut. Na 16:16 je v 13. minuti poravnal Smiljan Pavić, obe moštvi pa sta igrali obrambo krvavih kolen. Polčas je s prednostjo dveh točk pripadel Olimpiji.

Ne vemo, kaj so se ljubljanski košarkarji dogovorili, a dejstvo je, da so tretjo četrtino odprli z izjemno strelsko serijo. Do 24. minute je Sašo Ožbolt zadel tri trojke, Giorgi Šermadini in Vlado Ilievski pa sta dodala "trojko" z dodatkom Krkine osebne napake. Olimpija je tako povedla s 45:32. V le štirih minutah pa so se trmoglavi Novomeščani znova približali, v 28. minuti je Zoran Dragić popeljal svoje moštvo le na pet točk zaostanka. Manj ni bilo nikoli več, čeprav so si Dolenjci za to obupno prizadevali, njihov trud pa so nevtralizirali znova Ožbolt, Goran Jagodnik in Kenny Gregory.

Liga NLB, polfinale:

Union Olimpija : Krka 67:57 (52:43, 30:28, 14:11)
Ožbolt 19, Gregory in Jagodnik po 11, Ilievski in Markota po 8; Dragić 13, Pavić 10, Djordjević 8

Partizan : Budućnost 62:58 (37:45, 30:29, 14:16)
Jerrells in Katić 13, Gist 12, 4 sk.; Simonović 14, Dragičević 11

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.