Šport > Košarka
8 ogledov

Olimpija našpičena, Krka zdesetkana

Liga ABA, Tajfun, Krka Simon Maljevac
Ljubitelji košarke bodo lahko danes v 5. krogu Lige ABA uživali v slovenskem derbiju med Union Olimpijo in Krko (21.00), medtem ko bo Tajfun ob 17. uri gostil podgoriško Budućnost.

Vsi trije slovenski predstavniki v regionalni košarkarski ligi so v prvih štirih krogih zabeležili polovičen izkupiček, že sedaj pa je jasno, da bo imelo vsaj eno slovensko moštvo po petem krogu na svojem računu tri zmage, saj se bosta danes v Stožicah pomerila Union Olimpija in Krka.

"Ne glede na to, da nas kot edino ekipo v manj kot tednu dni čaka četrta tekma, pred obračunom s Krko moramo utrujenost in veliko število tekem, preprosto pozabiti. Kot pred vsakim srečanjem imamo svojo računico. Krka je izkušena ekipa, ki je izjemno močna pod samim obročem, fizično in po višini," je pred dvobojem previden strateg ljubljanskih zmajev Gašper Potočnik.

"Pod košem nas čaka težko delo. Mladi igralci Krke imajo nekoliko več izkušenj od naših, zato mislim, da so v manjši prednosti. Naredili bomo vse, da tekmo v Stožicah poskušamo dobiti. Gre za derbi, zato je nemogoče predvidevati o zmagovalcu. Vse bo odvisno predvsem od dnevne forme."

Kdo bo sploh stopil na parket?

Ljubljančani so v petek v Zagrebu ugnali Cibono, medtem ko so Novomeščani na domačem parketu premagali močno Cedevito. Trener Krke Ivan Velić upa, da bo njegovo moštvo zdržalo naporen ritem: "Imamo zelo malo časa za počitek in videli bomo, kdo bo sploh lahko igral. Za Katnića ne vemo, če bo v moštvu, Sinovec ima težave s kolenom in igra na lastno odgovornost, Ritlop še vedno ne more pomagati."

"Za tekmo z Union Olimpijo bi potrebovali širino kadra, ki pa je nimamo. Vseeno upam na še eno dobro predstavo in da z borbenostjo kot proti Cedeviti lahko nadoknadimo te težave. Mislim, da se igralci zavedajo, da so v dobrem stanju in da lahko v tej ligi premagajo vsakogar, tudi Union Olimpijo."

Popraviti vtis iz Beograda

Tajfunovci so po zelo solidnem uvodu visoko klonili pri Crveni zvezdi, popoldne pa jih v celjskem Golovcu čaka še en obračun proti moštvu, ki cilja na sam vrh Lige ABA. "Košarkarji Budućnosti so svojo moč letos že dokazali, ko so vse tekme, z izjemo tekme proti Crveni zvezdi, suvereno dobili. So zelo izkušena in čvrsta ekipa, ki je tudi v izjemni strelski formi. Glede na vse to je pred nami eden težjih izzivov do sedaj, ki pa ga že prav nestrpno pričakujemo," je pojasnil strateg moštva iz Šentjurja Dejan Mihevc, prvi center zasedbe Emir Zimić pa je dodal: "Moramo pokazati svoj pravi obraz in dokazati, da je bila igra proti Crveni zvezdi le slab dan. Budućnost po imenih sodi med najboljše štiri ekipe v ligi. Mi bomo igrali svojo igro in skušali Golovec ohraniti kot neosvojeno trdnjavo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.