Šport > Košarka
26 ogledov

Olimpija ob koncu zlomila Helios

Vlado Ilievski je spet reševal Ljubljančane. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije in Krke so dobili prvi tekmi polfinala DP-ja v košarki. Olimpija je imela veliko težav s Heliosom, ki je vodil vse do polovice zadnje četrtine, nato pa klonil z 74:59.

Košarkarji Uniona Olimpije so imeli v prvi polfinalni tekmi državnega prvenstva v košarki velike težave z domžalskim Heliosom, ki je v prvem polčasu pokazal najboljšo igro proti zeleno-belim letos in na odmor odšel s tremi točkami prednosti (37:34).

 

Domžalčani, ki so svoj edini naslov državnega prvaka osvojili leta 2007, so pred maloštevilnimi gledalci v dvorani Stožice nadaljevali z dobro igro tudi po odmoru in v 26. minuti povedli za devet točk, kar je bila njihova najvišja prednost na tekmi. Ljubljančani so bili v tem delu igre brez pravih idej, prednost gostov pa so po zaslugi boljše igre v obrambi do konca tretje četrtine znižali na pet točk.

 

Odpor Heliosa je trajal vse do polovice zadnjega dela igre, ko je stvari v svoje roke prevzel najboljši košarkar pri Olimpiji Vlado Ilijevski, ki je s svojo četrto trojko Olimpijo popeljal v vodstvo s 54:53, v drugem polčasu pa dosegel 14 od svojih 21 točk. Igra Heliosa je dokončno začela razpadati s peto osebno napako Vjekoslava Petroviča, zmaji pa so na koncu vknjižili visoko zmago z 74:59.

 

Pri zmagovalcih je Ilievski 21 točkam dodal še šest podaj, Samo Udrih se je ustavil pri 12 točkah, Goran Jagodnik je vknjižil eno manj. Pri Heliosu je bil odličen Američan Benjamin Raymond, ki je 17 točkam dodal kar 13 skokov.

 

Zlatorog Krki ni povzročal težav
Na drugi polfinalni tekmi je najboljše moštvo rednega dela prvenstva Krka brez težav ugnala Zlatorog s 74:50.

 

Zlatorog je bil dostojen tekmec prvakom le v prvi četrtini, v drugih 10 minutah pa sta se pri gostiteljih razigrala Smiljan Pavič ter Dragiša Drobnjak in tehtnica se je močno nagnila na stran Krke. Z delnim izidom 16:2 so se domači do 15. minute prebili do vodstva 32:16, ki ga v nadaljevanju niso izpustili iz rok. Pri Dolenjcih je največ 14 točk dosegel Drobnjak, pri pivovarjih je bil prvi strelec Vladimir Panič s 13 točkami.

 

DP v košarki, polfinale, 1. tekma, izidi:
Union Olimpija : Helios 74:59
Ilievski 21, Udrih 12, Jagodnik in Šermadini 11; Raymon 17 in 13 sk., Mali 9.

Krka : Zlatorog 74:50
Drobnjak 14, Krivec 12, Pavič 11; Panić 13, Božović 11

 

Igra se na dve zmagi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.