Šport > Košarka
24 ogledov

"Olimpija opravila odlično delo"

Radovan Lorbek, Jordi Bertomeu, Janez Rajgelj, Stožice Boštjan Tacol
"Že razmišljamo, da bi Stožice gostile še kakšne evroligaške prireditve," je ob obisku Ljubljane dejal prvi mož Evrolige Jordi Bartomeu in navijače pomiril, da Olimpija ne bo izgubila evroligaškega statusa.

Kakšni so vaši prvi vtisi o novi dvorani?

Zelo sem zadovoljen, da smo tu v Ljubljani. Union Olimpija je v zadnjem času opravila odlično delo, tako na parketu kot zunaj njega. Dvorana je izjemna in veseli nas, da klubi upoštevajo politiko Evrolige, kar se tiče objektov. Seveda je za to zaslužna tudi lokalna skupnost. Z novo dvorano bo Olimpija bogatejša, veliko več pa lahko ponudi tudi gledalcem. Z njo bo lahko tudi poslovala pozitivno in v prihodnjih sezonah povečala svoj proračun. Pri Evroligi že razmišljamo, da bi Stožice gostile še kakšne evroligaške prireditve. Veseli me tudi dejstvo, da je Slovenija vse bližje temu, da leta 2013 gosti evropsko prvenstvo.

 

Zakaj ste se odločili, da bo tekma med Unionom Olimpijo in AJ Milanom tekma kola?

To je nov koncept, s katerim smo začeli v tej sezoni. Z njim se želimo utrditi tudi na ostalih trgih. To tekmo so ali bodo v prenosu ali kako drugače spremljali v skoraj 120 državah po svetu. Prepričan sem, da gre za prvi takšen dogodek v Sloveniji. To je velika stvar za oba kluba. Vsi se bodo lahko prepričali o kakovosti moštev in posameznikov.

Zakaj jo je Mike Batiste odnesel brez kazni po namernem udarcu Saša Ožbolta?

Zelo sem razočaran zaradi tega, tudi zaradi poteze Batista na tisti tekmi. A na žalost je tako, da zaenkrat nimamo pravega načina za kaznovanje takšnih potez. Včasih je tako, da te realnost prehiti. Zaenkrat smo lahko kaznovali le sodnike, ki so slabo opravili svoje delo. Oni bi morali že na tekmi ustrezno kaznovati Američana, a se to ni zgodilo. Težava je v tem, da če bi začeli pregledovati posamezne sodniške napake, potem bi morali preučiti vsako njihovo odločitev. To pa ni izvedljivo. Osebno sem mnenja, da bi moral biti Batiste strožje kaznovan.

 

Bi lahko Ljubljana v prihodnosti gostila zaključni turnir Evrolige?

Imamo to srečo, da je kar nekaj mest vedno pripravljenih gostiti 'final four'. Zaenkrat smo se odločali predvsem za velika mesta, za velike trge. A tudi to se bo spremenilo. Iščemo nove trge, želimo si biti prisotni povsod. Vsekakor smo že razmišljali, da bi ta dogodek gostilo tudi mesto iz jadranske regije, kot to področje imenujemo mi.

 

V Sloveniji se je veliko govorilo tudi o tem, da bi lahko Union Olimpija izgubila mesto v Evroligi ...

Nikoli ni bilo nobenega razloga za strah. Olimpija je vseskozi sodelovala z nami. V težkih trenutkih smo se veliko pogovarjali. Vedno je bila ena izmed najbolj transparentnih klubov, ob težavah je reči vedno pojasnila. Zdaj se očitno reči obračajo na bolje in vsekakor ne razmišljamo, da ljubljanski klub ne bi bil več član Evrolige.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.