Šport > Košarka
2 ogledov

Olimpija ostaja v igri

Žurnal24 main
V sedmem kolu so košarkarji Uniona Olimpije v tekmi za biti ali ne biti z 68:49 premagala poljski Prokom Trefl Sopot. Želja se je vrnila v Tivoli, četa Memija Bečiroviča pa je pokazala pravi obraz.
 

Evroliga, skupina A, 6. kolo

CSKA M. : Virtus B. 79:53
Siena : Olympiacos 86:84
Žalgiris
: Tau Ceramica 95:92

Zmaji so po srčni igri zasluženo premagali poljskega prvaka in ga s tem močno oddaljili od nastopa v drugem delu elitnega tekmovanja. Četa trenerja Memija Bečirovića je vendarle pokazala pravi obraz in po treh evroligaških porazih vknjižila tretjo zmago, ki jo še ohranja v boju za Top 16. Vložek na obeh straneh je bil velik, zato živčnost v prvi četrtini niti ne čudi. Zmaji so lažje zadihali v drugih desetih minutah, ko jeJasmin Hukić "naravnal" roko in na glavni odmor odšli z devetimi točkami prednosti.

  INTERNET_Olimpija_Prokom

Union Olimpija se je z zmago nad Prokomom vrnila v igro. © Sportnet

 

Tretja četrtina se je, kot je v zadnjem času že v navadi, za zeleno-bele slabo začela. Delni izid gostov 7:0 ni napovedoval nič dobrega, na srečo pa so Hukić, Goran Dragić in Marko Milič poskrbeli, da je nadaljevanje minilo po željah pettisočglave množice v dvorani. Le 49 točk gostov priča o dobri obrambi slovenskih podprvakov. S fanatično igro in metanjem po igrišču sta navduševala predvsem Milko in Dragić, mladi Jaka Močnik pa je v obrambi "grizel kot pes". Prav obramba je odločila tekmo, veliko pa pove dejstvo, da je eden najboljših evropskih strelcev Milan Gurović tokrat zgrešil vseh pet metov, Litovec Donatas Slanina pa je dosegel le pet točk. Gostje so izvajali vsega štiri proste mete.

"Težka tekma, na koncu smo visoko zmagali. Imeli smo težave v napadu, obramba pa je bila brezhibna. Zdaj tudi igralci vidijo, da je garanje v obrambi edina prava pot do uspeha,“
je po tekmi povedal trener domačih Memi Bečirović, Močnik, ki je z borbenostjo občinstvo dvigal na noge, pa je pristavil: "Zelo pomembna zmaga v igri za Top 16. Z borbeno in kolektivno igro smo premagali Prokom in se s tem zahvalili zvestemu občinstvu." Prvi del Evrolige je tako končan, a premora ne bo. Že prihodnji teden bo v Tivoliju gostovala Montepaschi Siena, ki je v prvem kolu doma visoko zmagala. V primeru zmage bi bili Ljubljančani zelo blizu drugemu delu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.