Šport > Košarka
5 ogledov

Olimpija padla v Kaunasu

Jasmin Hukić v prodoru mimo Jonasa Maciulisa Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v 4. kolu evrolige (skupina A) izgubili na gostovanju pri Žalgirisu iz Kaunasa z 72:91.

Slovenski podprvaki so z optimizmom odpotovali v Litvo, domov pa se vračajo s povešenimi nosovi. Naredili so ravno tisto, česar ne bi smeli. Z Žalgirisom so se spustili v dir, kar je bilo enako samomoru.

Tokrat si je tekmo za Žurnal24 ogledal nekdanji član zeleno-belih in nekdanji reprezentant Jaka Daneu. Prvi polčas je videl takole: "Nikakor ne bi smeli podivjati. Prvi nalet Žalgirisa so še zdržali, drugega, ko je bil Milič na klopi, pa ne več. Kapetan Olimpije sicer igra izjemno, saj mu tak način igre tudi odgovarja. V obrambi so oboji slabi, domači pa so izkoristili svojih pet minut in s serijo 16:0 prišli do lepe prednosti."

Ronell Taylor in Goran Jurak © Reuters

 
Pri Olimpiji je bil v prvih 20 minutah razpoložen le Marko Milič . "Dragić je povsem brez občutka za igro, žoge meče stran . Ne vem, ali ga ovira ta poškodovana roka. V njem ni pravega življenja. Hukić je eno trojko zadel, druge ni. Kaj drugega od njega ne moremo pričakovati. Dončić je malo prepočasen za hitre domače igralce, Zupan je naredil nekaj napak, čeprav je šel dobro v skok. Še najboljši ob Miliču je Ronell Taylor," je igro zmajev ocenil Daneu, ki je pri Žalgirisu najbolj pohvalil Američana Marcusa Browna in DeJuana Collinsa : "Še dobro, da je bil polčas. V nadaljevanju je vsekakor treba bolje igrati v obrambi in nadzirati protinapad domačih. Olimpija pa nadzira skok, kar bi lahko bil dober obet za nadaljevanje."

 

Union Olimpija

Dončić 2, Dragič 2 (2:2), Rizvić 6, Milič 21 (5:8), Hukić 4 (1:2), Begić 4 (2:4), Bailey 13 (2:2), Zupan 2 (2:2), Taylor 18.

Ustavilo se je še Miliču
Tudi v nadaljevanju je bil Žalgiris premočan. S tem se je strinjal tudi Daneu: "Olimpija ni mogla zmagati. V drugem polčasu se je ustavilo še Miliču. Žalgiris je s protinapadi prišel do prednosti 20 točk. Zeleno-beli so se še poskušali vrniti. Prišli so blizu, a so domači spet ušli. Človek je dobil občutek, da bi lahko igrali še tri dni, pa domači ne bi izgubili te tekme. V drugem polčasu ni bilo niti enega razpoloženega igralca."


Marko Milič je bil osamljen. © Reuters

 
Naš tokratni sogovornik meni, da je še prezgodaj ocenjevati, ali je Olimpija moštvo, ki bi zmagovalo le doma. "Težko rečem, da je Olimpija izrazito domača ekipa. Menim, da tako Siena kot Žalgiris igrata za Olimpijo zelo neugodno košarko. Oboji igrajo hitro, z veliko protinapadi. Olimpija taki igri težko parira. V tem smislu ji veliko bolj ležita Olympiacos in CSKA. Prav zanimivo bo videti, kako bo v sredo, ko bo v Tivoliju gostovala Tau Ceramica, ki tudi igra hitro košarko."

Daneu bi pozitivno oceno pri gostih pripisal Miliču in Taylorju, medtem ko je pri domačih izstopal Brown. "Zdaj prihajajo tri ključne tekme. Tau doma, Virtus v gosteh, kjer bo treba zmagati, in Prokom doma," je še dejal Daneu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.