Šport > Košarka
80 ogledov

Olimpija ponižana v Skopju

Union Olimpija Anže Petkovšek
Košarkarji Uniona Olimpije so v 14. krogu lige Aba izgubili z MZT Skopjem z 62:81 (14:17, 24:38, 38:61). Krka je doma morala priznati premoč vodilni ekipi lige z 78:84 (20:24, 35:46, 58:58).

Kriza Union Olimpije se nadaljuje. Ljubljančani so na gostovanju v Skopju doživeli sedmi poraz na zadnjih osmih tekmah v ligi Aba in zdrsnili na izkupiček 5-9, ki pred nadaljevanjem tekmovanja ne obeta nič dobrega oziroma ne napoveduje izpolnitve cilja - uvrstitve med tiste ekipe, ki bodo naslednjo sezono napredovale v evropska tekmovanja.

Bolj kot poraz v oči bode način, kako so zeleno-beli izgubili to tekmo. MZT, ki se je na začetku tedna po šestih zaporednih porazih znebil slovenskega stratega Aleša Pipana, je prevladoval v vseh elementih igre in varovance trenerja Gašperja Potočnika dobesedno ponižal. Ti odgovora niso imeli oziroma so vse želeli rešiti z individualnimi akcijami in meti z razdalje. A pri tem niso bili niti natančni, še manj zbrani, ko se je razlika na začetku drugega polčasa prevesila preko 20 točk, pa so izgubili še voljo in agresivnost.

Tako so teden končali z dvema visokima porazoma; v evropskem pokalu jih je Bilbao nadigral z 21 točkami razlike, MZT pa je slavil z višjo razliko, kot je izgubil v prvem krogu v Stožicah.

Košarkarje Uniona Olimpije v letu 2016 čakajo še štiri tekme. Prva v sredo v evropskem pokalu v Nemčiji, nato pa tri v ligi Aba; z Igokeo in Cibono doma ter vmes s Sutjesko v gosteh.

Najboljša ekipa lige slavila v Novem mestu

Košarkarji Krke so doživeli osmi poraz v ligi Aba, četrtega v zadnjih petih tekmah. Zadnje dva celo na domačem igrišču, a proti najboljšima ekipa v ligi. Po Crveni zvezdi je dvorano Leona Štuklja osvojila tudi vodilna Budućnost, ki je zasluženo slavila s 84:78.

Podobno kot proti Beograjčanom so se Novomeščani tudi igralcem iz Podgorice pogumno postavili po robu. V prvem polčasu sicer niso bili najbolj uspešni, saj so ga gostje zaključili z enajstimi točkami prednosti, bolj natančni in zbrani pa so bili v nadaljevanju, ko so tudi povedli. Najprej so se z delnim izidom 8:0 približali na 46:43, s trojko Erjona Kastratija pa so v 29. minuti vodili s 56:55.

V igri za presenečenje so bili do 36. minute (73:68), nato pa so gostje uspešno zaključili dva zaporedna napada ter prišli do prednosti (77:68), ki jo v zadnjih treh minutah in pol niso izpustili iz rok. Tako Črnogorci ostajajo pri dveh porazih in na vrhu lestvice, Novomeščani pa so zdaj pri izkupičku 6-8.

Krka bo sredi tedna nastopila v pokalu Fiba - v prvem krogu drugega dela jo čaka izraelski predstavnik, v soboto, 19. decembra, pa sledi gostovanje v Zadru.

Liga Aba, 14. krog:

MZT Skopje : Union Olimpija 81:62 (17:14, 38:24, 61:38)
Krka : Budućnost 78:84 (20:24, 35:46, 58:58)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.