Šport > Košarka
155 ogledov

Olimpija poražena po napeti končnici

Petrol Olimpija Reševalni pas/Twitter
Košarkarji Petrola Olimpije so v 2. krogu lige Aba v gosteh izgubili s Partizanom z 79:82 (16:18, 35:34, 56:56).

Košarkarji Petrola Olimpije so prejšnji teden novo sezono regionalnega tekmovanja začeli z domačo zmago proti črnogorskemu Mornarju, v soboto pa jih je čakala zahtevnejša naloga, gostovanje pri enem od favoritov lige v Beogradu. Na koncu so po razburljivi končnici tesno izgubili.

Dvoboj je bil zelo izenačen, le nekajkrat sta si ekipi priborili manjšo prednost, a so se tekmeci takoj spet približali.

Tri minute pred koncem so goste po trojki Jana Špana povedli, pozneje je zadel še Mirza Begić za 69:67. A Partizan je ohranil mirno glavo, dva hitra koša, tudi trojka Markusa Paiga, pa sta spet do minimalne prednosti privedle domače.

Minuto pred koncem je Olimpija zaostajala za štiri, a po košu Begića je nato Blaž Meciček naredil nešportno osebno napako, zadeta prosta meta sta Partizanu odprla vrata do tesne zmage; Mesiček se je sicer s trojko še oddolžil in svojo ekipo še enkrat povsem približal (78:80), a je na koncu ostalo premalo časa za preobrat.

Za Ljubljančane je največ točk, 24, dosegel Špan, dodal pa še pet skokov in tri podaje, 12 točk je zbral Marvin Jones, eno manj pa Mesiček.

Petrol Olimpija bo v naslednjem krogu 14. oktobra gostila Zadar. Pozneje pa zmaje čaka še težak oktobrski ritem, saj bodo v tem mesecu igrali kar 11 tekem, že v torek pa začenjajo tudi novo evropsko sezono v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.