Šport > Košarka
10 ogledov

Olimpija poražena v Turčiji

Sport 22.01.2014 Ales Pipan, kosarka, evropski pokal, Union Olimpija - Banvit Ba Saša Despot
Ljubljanska Olimpija se z gostovanja pri turškem Banvitu na četrti tekmi drugega dela Eurocupa vrača z visokim porazom 81:65.

Union Olimpija je prejšnji teden doma ugnala turški Banvit. Na današnji tekmi v Turčiji so morali doseči podoben uspeh, če so želeli ohraniti realno upanje na igranje v osmini finala Eurocupa. Tokrat so bili daleč od uspeha in moštvo Klemna Prepeliča se je na koncu veselilo zmage z 81:65. Ljubljančani lahko na osmino finala zdaj upajo le še ob dveh zmagah in ugodnih izidih na ostalih srečanjih. 

Domači so dosegli prvi koš na tekmi, preden je Olimpija s trojko Dragiše Drobnjaka po minuti in pol prišla do prvega in zadnjega vodstva na srečanju. V nadaljevanju so na strani Ljubljančanov prevladovale (pre)številne izgubljene žoge, slabi napadi, šibka obramba in zgrešeni meti, tako iz igre kot iz črte prostih metov. 

Razpoložen zgolj Gailius

Najvišja prednost Banvita je znašala 22 točk, ko so v drugi četrtini mleli Ljubljančane. Ta izid pa je goste le nekoliko spodbodel in ob dobri predstavi Deividasa Gailiusa in Dina Murića so se nekoliko približali, celo na borih pet točk minusa. A tokrat je bilo nerazpoloženih košarkarjev preprosto preveč. Marinelli, Stepheson in Salin so najbolj izstopali, medtem ko je bil Gailius, prvi strelec tekme s 27 točkami, osamljen med tistimi, ki jih lahko štejemo za razpoložene.

Če so po tridesetih odigranih minutah še lahko malce upali na kakšen preobrat ob preblisku v zadnji četrtini, se je v tem delu igre zgodilo ravno obratno. Še bolj impotenten in brezidejen napad in porozna obramba sta razblinila upe tudi največjih optimistov. Stvari je še poslabšala zmaga Budivelnika, ki je v Kijevu ugnal Hapoel Jeruzalem, kar je še zmanjšalo možnosti Olimpije za uvrstitev v osmino finala. 

Eurocup, drugi del, skupina M:

Banvit : Union Olimpija 81:65 (23:11, 20:23, 20:21, 18:10)
Rowland 22, Davis 14, ... Prepelič 2; Gailius 27, Murić 11, Jackson 9, Omić 7, Drobnjak 5, Salin 3, Joksimović 2, Stepheson 1

Budivelnik Kijev : Hapoel Jeruzalem 96:93 (25:31, 26:19, 22:23, 23:20)

Komentarjev 1
  • vico 18:24 30.januar 2014.

    jest mislim da ste ze z uvstitvijo naprej po prvem krogu naredili veliko,tko da je bl vazn da u stozicah premagate ...in se odolzite za poraz u turciji...