Šport > Košarka
17 ogledov

Olimpija premagala evroligaša Prokoma

Nekdanji hrvaški reprezentant si je izbral številko 22. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Union Olimpija je na pripravljalnem turnirju na Poljskem premagala domačo ekipo Asseco Prokoma. Zmaji so proti evroligašu slavili z 78:70. Z 18 točkami je bil najboljši strelec Damir Markota.

Kot so zapisali na uradni spletni strani ljubljanskega kluba, so Zmaji vodili večino tekme in kontrolirali potek igre, na koncu pa se odlepili od tekmeca in se veselili zmage. Največ točk, 18 je v statistiko Uniona Olimpije vpisal hrvaški košarkar Damir Markota, ki je ob tem zbral še sedem skokov in tri podaje. Strelsko učinkovita sta bila tudi Goran Jagodnik in Kevin Pinkney, ki sta dosegla po 13 točk. Izkazal se je še en novinec, in sicer Kenny Gregory, ki je Prokomu nasul 12 točk.

Zdovc je bil po tekmi razumljivo zadovoljen: ''V prvem delu smo imeli težave s Ewingom in Vardo, a smo hitro odgovorili z boljšo obrambo. Sezona je tik pred vrati, zato sem vesel te zmage. Odlično delamo na pripravah in jutri nas zasluženo v finalu čaka izjemna Siena.''

Olimpijo v nedeljo ob 19.30 čaka finale turnirja, v katerem bodo Ljubljančani igrali proti Montepaschi Sieni, ki se je v drugem polfinalu veselila zmage nad Lietuvosom Rytasom.

 

Pripravljalni turnir na Poljskem:

 

Asseco Prokom : Union Olimpija 70:78 (41:46)
Markota 18, Jagodnik in Pinkney po 13, Gregory 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.