Šport > Košarka
13 ogledov

Olimpija ugnala Helios

Olimpija je na turnirju v Kranjski Gori v tekmi za tretje mesto premagala državn Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so na mednarodnem turnirju, ki sta ga v Kranjski Gori organizirala liga NLB in podjetje Hit Alpinea, osvojili tretje mesto.

V malem finalu so varovanci Memija Bečiroviča brez težav premagali slovenskega prvaka Helios iz Domžal z 99:84.

Izjave po tekmi:

Memi Bečirović: "Spet smo dobro odigrali prvi polčas. Vzpostavili smo pravi ritem in igrali kolektivno, preglavice pa so se začele, ko smo zaradi težav z osebnimi napakami začeli izgubljati višino. Največjo vrzel imamo namreč na položaju klasičnega centra. Rekonvalescent Jasmin Hukič je igral nekaj minut v prvem polčasu, več pa nisem hotel tvegati."

Zoran Martič: "Igrali smo porazno v obrambi in slabo skakali. Ob takšni neodločni in mehki predstavi nismo imeli nikakršnih možnosti. Potem ko tekmecu omogočimo visoko vodstvo, ga je zelo težko uloviti."

Poljaki zmagovalci turnirja
V finalu je Poljski Turow, ki ga vodi Slovenec Sašo Filipovski, po trdi igri, povsem drugačni, kot jo je ponujal dvoboj za 3. mesto, premagal Crveno zvezdo. Beograjčani so sicer silovito začeli in ob nizu 8:0 tekmecem niso pustili do koša do pete minute, vendar je Turow hitropotezno preobrnil rezultat na 14:12. Prvi polčas je nato izzvenel v izenačeni igri, ki so jo prelomil šele Poljaki po glavnem odmoru, ko so postopoma začeli večati razliko. Pri 42:36 za turow so sodniki v 24. minuti obema trenerjema izrekli tehnično zaradi medsebojnega prepiranja, kar pa ni vplivalo na dogajanje na parketu. Tri minute pred koncem so Poljaki vodili že 71:54 in srečanje mirno pripeljali do konca.

Izidi:
Helios : Crvena Zvezda 88:92
Turow : Union Olimpija 84:78 - po podaljšku

Tekma za tretje mesto:
Union Olimpija : Helios Domžale 99:84

Tekma za prvo mesto:
Turow :
Crvena zvezda 75:60

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.