Šport > Košarka
5 ogledov

Olimpija v gosteh, Slovan in Helios doma

Košarkarji Slovana imajo tokrat vsaj na papirju najlažjega nasprotnika. Žurnal24 main
Po prvem krogu Ulebove Evrolige bo konec tedna pozornost ljubiteljev košarke ponovno usmerjena k regionalni ligi NLB. Union Olimpijo čaka težko gostovanje v Podgorici, Helios bo doma igral z FMP, Geoplin Slovan pa pričakuje Vojvodino.
Union Olimpija bo po težkem porazu v Sieni znova gostovala. V nedeljo jo čaka tekma z Budućnostjo , ki je v ligi NLB doslej zmagala trikrat, prav tolikokrat pa tudi izgubila. Črnogorski prvaki imajo solidno moštvo, ki ga za razliko od ljubljanskega krasi pravi kolektivni duh. Medtem ko se Olimpijini Američani še niso vklopili v moštvo, so igralci Budućnosti prava klapa. Že nekaj let igrajo skupaj. Glavna igralca sta Vladimir Micov , ki je prvi strelec in podajalec moštva, in Žarko Rakočević , ki je najboljši skakalec. Pozornost bodo morali zmaji nameniti tudi 19-letnemu branilcu Nemanji Gordiću , ki je izjemno nevaren pri prodorih in metih za tri točke, kar so opazili tudi številni skavti iz lige NBA. Trener Olimpije Memi Bečirović pred tekmo pravi: "Budućnost ni tako kakovostna ekipa kot Montepaschi Siena. Poizkušali bomo dobro odigrati in se vrniti po polomu. Naš cilj je, da odigramo pravo tekmo.“ Ni še jasno, ali bo v Podgorici zaigral Hasan Rizvić , ki še čaka na zeleno luč vodstva tekmovanja.


Košarkarje Union Olimpije spet čaka težko gostovanje. © Union Olimpija

 
Martič: Želimo ponoviti igro iz Zagreba
Helios , ki je trenutno pri dveh zmagah, bo v soboto ob 18. uri gostil FMP . Srbsko moštvo je v zadnjih letih venomer v vrhu tekmovanja, slovi pa po številnih mladih igralcih, ki jih vsako sezono "izvrže“ na površje. V tej sezoni ima štiri zmage in dva poraza, v uvodnih krogih pa je bil najbolj razpoložen Bojan Krstović . Zelo dobro igra tudi visoki Predrag Samarđiski , ki je drugi strelec in prvi skakalec moštva. "Tekmec po imenih ni tako atraktiven kot Partizan, po produkciji igralcev in uspehih pa je v zadnjih petih, šestih letih zagotovo med najboljšimi. V tej sezoni ima FMP sicer zelo spremenjeno ekipo. Želimo ponoviti igro s tekme proti Partizanu ali pa tisto iz Zagreba. Zavedam se, da v tem trenutku nimamo ekipe, ki bi lahko v napadu dajala po 100 točk in tako dobivala tekme. Stavimo predvsem na maksimalno igro v obrambi,“ je v napovedi dejal trener državnih prvakov Zoran Martič . Na vprašanje, ali je zadovoljen z učinkom novincev v moštvu, pa je dejal: "Nikoli ne gledam na igralce kot na posameznike, ampak me zanima ekipa kot celota. Želim, da damo od sebe vse, kar smo sposobni. V zadnjem času nam v obrambi to kar dobro uspeva.“ V soboto bi kakšno minuto že lahko odigral povratnik po poškodbi Jure Močnik , medtem ko Aljaž Janža in David Moro še nekaj časa ne bosta nared.

 
 

Težav s poškodbami nimamo, so manjše viroze, ampak to je nekaj normalnega.

Aleksander Sekulić

 
Slovan išče pot do druge zmage
Geoplin Slovan ima od vseh slovenskih klubov v tem krogu na papirju najlažjega tekmeca. Vojvodina ima na računu dve zmagi in štiri poraze, a še zdaleč ni moštvo, zrelo za podcenjevanje. "Vojvodina nikakor ni slaba ekipa. To je pokazala tudi na tekmah s Crveno zvezdo in Cibono, ko je bila blizu uspeha. Predvsem proti Zvezdi, ko je izgubila v zadnji sekundi. Tudi oni bodo želeli zmago, toda mi igramo doma, pred domačim občinstvom in upam na najboljše. Težav s poškodbami nimamo, so manjše viroze, ampak to je nekaj normalnega,“ je dejal trener plinarjev Aleksander Sekulić . Omenimo še, da je na preizkušnji na Kodeljevem ameriški center Gentry Lewis . Gre za 26-letnega in 206 cm visokega centra, ki je v prejšnji sezoni igral na Norveškem (Baerums, Kristiansand), v Italiji (Rieti) in v Črni gori (Nikšić).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.