Šport > Košarka
25 ogledov

Olimpija v Laškem z Dašićem in Zagorcem

vladimir dašić vladimir golubović ABA
Union Olimpija je pred nedeljsko tekmo 15. kola lige ABA uspešno registrirala svoja novinca. Maccabi je v vnaprej odigrani tekmi brez večjih težav pred svojimi gledalci s 87:51 ugnal Zlatorog.

Unionu Olimpiji je uspelo registrirati novinca, krilna košarkarja Vladimirja Dašića in Željka Zagorca, ki bosta lahko nastopila že na nedeljski tekmi z Zlatorogom. V klubu, kjer pospešeno iščejo branilca, nujno potrebujejo predvsem organizatorja igre, ki bi delal družbo osamljenemu Janu Močniku, branili pa se ne bi niti centra. Pri slovenskih organizatorjih velike izbire ni, tako Jaka Klobučar in Nebojša Joksimović, ki sicer nista tipična igralca na tem položaju, pa sta zagotovila, da ju klub ni klical. Bržčas bo tako potencialni novinec tujec. Zanimivo je, da Olimpija še vedno ni izrekla stališča glede Davisa Bertansa, ki je prestopil v Partizan, čeprav je na spletni strani lige ABA še vedno zaveden med Olimpijinimi igralci, na seznamu košarkarjev Partizana pa ga ni. Medtem pa je Latvijčevo ime zapisano pri Olimpijinih odhodih in Partizanovih prihodnih ...

"V času premora smo dobro trenirali. Ekipi se je priključilo nekaj igralcev, ki so uspešno dvignili intenzivnost treninga, okrepili smo se z Zagorcem, ki ga dobro poznamo in z nami dela že nekaj časa ter bo po svojih močeh pomagal ekipi. Vladimir Dašić prihaja iz Rome in prav tako dobro vem, kaj lahko da. Res je, da bo pred tekmo opravil le nekaj uvodnih treningov, pa vendar se nam v tej situaciji pozna vsaka sveža kri. Laško je mlada ekipa, ki jo spoštujemo, zato bo potrebna koncentracija vseh 40 minut, dober skok in obramba ter preudarnost in pamet v napadu," je Sašo Filipovski dejal za Olimpijino spletno stran.

Zlatorog pri Maccabiju na izobraževanju

Košarkarji Maccabija, ki so se v tej sezoni vrnili v jadransko košarkarsko ligo, so tudi v dvoboju z oslabljenimi in predvsem mladimi Laščani potrdili vlogo favorita in si priigrali novo visoko zmago. Po negotovi prvi četrtini so Izraelci v nadaljevanju postavili stvari na svoje mesto in si v 14. nastopu v ligi priigrali 13. zmago. Z vidika nabiranja izkušenj je bila tekma zelo poučna za laške mladce.

Uvod v tekmo je bil presenetljiv. V uvodnih minutah so zadevali le Laščani in v peti minuti je bil izid že 2:9, v sedmi pa 4:14. To pa je bil trenutek, ko je bilo nereda in neresnega pristopa v domači vrsti konec. Gostitelji so v nadaljevanju prve četrtine košarkarjem Zlatoroga dovolili le še točko, sami pa so jih dosegli 15 in imeli že ob prvem odmoru prednost. To so v drugi četrtini počasi višali in ob menjavi strani so košarkarji Maccabija imeli mirnih 16 točk naskoka za drugi del.

Ne le zmaga gostiteljev, v tretjem delu se je izrisala tudi prava katastrofa za slovensko ekipo. Gostitelji so prednost vztrajno višali in prav ob koncu tretje četrtine je bilo na semaforju že neverjetnih 70:36. Trener Laščanov Ivan Sunara enostavno ni našel recepta za razigrane domače, da bi gostje poraz vsaj malo omilili. V zadnji četrtini je razlika najprej narasla na 40 točk, nato pa sta obe moštvi čakali na konec neenakovrednega dvoboja.

Že v soboto bo Maccabi gostil novomeško Krko, Laščane pa v nedeljo čaka tekma doma z ljubljansko Union Olimpijo.

Vnaprej odigrana tekma 15. kola lige ABA:

Maccabi Tel Aviv : Zlatorog 87:51 (70:36, 41:25, 19:15)
Blu 16, Papalukas in James 13, Eliyahu 12; Omić 10, Brodnik 8

Sobota, 17.00:
Cibona – Radnički

18.00:
Maccabi – Krka

20.00:
Široki – Krka
Partizan – Zagreb
Budućnost – Cedevita

Nedelja, 18.00:
Zlatorog – Union Olimpija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.