Šport > Košarka
29 ogledov

Olimpija v Zadru, Pipan v Novem mestu

košarka Olimpija Saša Despot
Medtem ko bo v okviru 8. kroga regionalne lige Tajfun jutri gostil evroligaša Cedevito, bodo že danes na parket stopili košarkarji ljubljanske Union Olimpije in novomeške Krke.

Po sobotnem porazu z Budućnostjo v Ligi ABA in sredinem evropskem neuspehu proti Telekom Bonnu bodo Ljubljančani popoldne (17.00) gostovali v Zadru. Union Olimpija trenutno drži četrto mesto z zmago prednosti pred Dalmatinci, ki so po besedah Gašperja Potočnika v zadnjih tednih dvignili nivo igre.

"Ekipa Zadra je s prihodom Delaša dobila novo dimenzijo v igri. Gre za odlično ekipo, ki je zelo dobro vodena in trenirana. Svojo kvaliteto so dokazali na zadnji tekmi s Cedevito, ki so jo premagali v Zagrebu. Čaka nas težka naloga, predvsem zaradi dejstva, da Zadar igra zgolj eno tekmo na teden in, da se lahko zato zelo dobro pripravi na nasprotnika," je pojasnil strateg zmajev in potarnal zaradi natrpanega sporeda: "Naša ekipa nima toliko časa za pripravo in trening, ampak ne glede vse, smo v Zadar prišli, da naredimo vse kar je v naši moči, da tekmo zmagamo. Se pa zavedamo, da nas čaka izjemno težka naloga."

Porto je že pozabljen


V Novem mestu bo ob 19. uri gostoval makedonski MZT, ki ga vodi Aleš Pipan. Trener Krke Ivan Velić upa, da bodo njegovi varovanci skozi celotno srečanje držali visok ritem: "Vsaka tekma ABA lige je težka. Tako bo tudi z MZT Skopjem, ki ima dober sistem in dobrega trenerja. Dobro se moramo pripraviti nanjo. Mislim, da smo v dobrem stanju, saj se proti Portu nismo preveč iztrošili. Razdelili smo minute med igralce, tako da bi morali biti dovolj spočiti in sveži za to tekmo." 

Branilec Erjon Kastrati je razkril, da je skupaj s soigralci že pozabil na zmago v Fibinem pokalu proti Portugalcem: "MZT Skopje je zelo dobro moštvo in tudi to sezono so dobro začeli. Dobro jih
poznamo. Tekmo s Portom smo pozabili in takoj po njej začeli s pripravami na MZT Skopje. Mislim, da smo se ustrezno pripravili."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.