Šport > Košarka
0 ogledov

Olimpija vendarle prišla do finala

Košarkarji Union Olimpije so si na tretji tekmi priborili finalni nastop. Žurnal24 main
Košarkarji Union Olimpije so si priigrali 17. nastop v finalu državnega prvenstva. Na tretji polfinalni tekmi so s 63:53 premagali Zlatorog. Prva finalna tekma bo na sporedu 27. maja.

Košarkarji Uniona Olimpije so po zaslugi dobre igre v tretji četrtini odločilne tretje tekme dosegli še drugo obvezno zmago v dvoboju z Zlatorogom iz Laškega in potrdili vlogo favoritov v slovenskem prvenstvu. Za novo krono se bodo prihodnji teden spopadli z domžalskim Heliosom - prva tekma bo v sredo 27. maja - a bodo morali do prihodnje srede popraviti svojo igro.

Sam začetek srečanja je obetal novo presenečenje v zmajevem gnezdu, saj so gostje z učinkovito igro v 5. minuti povedli z 1:10, nato pa je sledil mrk v ekipi Laškega in gostitelji so z delnim izidom 16:2 prvo četrtino odločili v svojo korist. Podobna nihanja so se nadaljevala v drugi četrtini in po uvodnem košu Ljubljančanov (19:12) so ti spet popustili in dovolili gostom, da so izid najprej poravnali, na odmor pa šli celo z minimalnim vodstvom. Košarkarski "velikan" iz Ljubljane je bil v nezavidljivem položaju, četa Jureta Zdovca pa je med menjavo strani vendarle strnila svoje vrste in v tretji četrtini s 14 točkami nadigrala žilave in borbene goste. V zadnjem delu so Ljubljančani vseskozi trdno branili prednost. Strnad je slabe tri minute pred koncem z zadetimi prostimi mesti sicer znižal izid na 58:51, a sta Maravič s trojko in Ožbolt z zadetim metom za dve točki stvari postavila na svoje mesto.

Liga UPC, polfinale, 3. tekma:

Union Olimpija
: Zlatorog Laško 63:53 (izid v zmagah 2:1)
Maravič 20, Ožbolt in Golubović po 10; Hunter 23, Krejič 14

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.