Šport > Košarka
34 ogledov

Olimpijo še drugič doletela enaka usoda

Union Olimpija Union Olimpija Facebook
Košarkarji Igokee so v 3. krogu regionalne lige Aba doma v Laktaših pri Banja Luki premagali Union Olimpijo s 73:72 (20:19, 48:45, 63:64).

Košarkarji Uniona Olimpije so v sezono 2016/17 stopili z nesrečnim porazom, saj so bili na gostovanju pri Mega Leksu vseh 40 minut blizu zmage, vendar so v končnici doživeli tesen poraz.

Drugi krog z novomeško Krko bodo odigrali šele decembra, v tretjem krogu pa so imeli Ljubljančani prav tako možnost za zmago, vendar je zaključek ponovno pripadel tekmecem.

Gostitelji iz Bosne in Hercegovine so s točko razlike dobili prvo četrtino, s tremi pa so odšli na odmor po dvajsetih minutah. Predzadnja četrtina je pripadla Olimpiji, ki je imela točko prednosti pred zadnjimi desetimi minutami. Odločala je napeta končnica, v kateri Ljubljančani ponovno niso imeli sreče.

Olimpija je še dve minuti pred koncem vodila z dvema točkama naskoka (64:62), Danilo Šibalić je s trojko nato bosanske gostitelje povedel v vodstvo. Po prvem izenačenju je za drugo Gregor Hrovat zadel za dve točki in nato po prekršku zadel še prosti met, s čimer je Olimpija povedla s točko naskoka tik pred koncem. Nikola Janković je v naslednjem napadu napravil osebno napako nad Jamesom Arthurjem Robinsonom III, ki je z dvema prostima metoma postavil končni izid, saj Brandonu Jeffersonu ob zvoku sirene ni uspelo zadeti poskusa za tri točke.

"Čestitke Igokei za zmago. Tekmo je odločil en koš. Po tako težkem srečanju je težko karkoli komentirati. Mislim, da smo prelahko zapravili zmago v zadnjih treh minutah. To se nam je sedaj zgodilo že drugič, prvič v Sremski Mitrovici, tako da ... Nič, čestitke Igokei, gremo naprej, čez dva dni nas čaka Mornar v Tivoliju, kjer bomo poskušali priti do prve zmage," je dejal trener Uniona Olimpije Gašper Okorn.

Liga Aba, 3. krog:

Igokea : Union Olimpija 73:72 (53:54, 38:35, 20:19)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.