Šport > Košarka
21 ogledov

Olimpijo v Rimu rešil MVP Gregory

Gregory je bil letos že velikokrat vlečni voz zmajev. Bo temu tako tudi v četrte
1/9
Žurnal24 main
Košarkarji Uniona Olimpije so v 1. kolu nadaljevanja Evrolige kljub izjemno slabi igri v končnici izvlekli zmago nad rimsko Lottomatico s 64:63. Naslednji teden v Stožice prihaja evropski prvak Barcelona.

GALERIJA čudežnega preobrata Uniona Olimpije v Rimu vas čaka tukajle.

Kenny Gregory je bil izbran za najkoristnejšega igralca (MVP) prvega tedna Top 16.

O slabi predstavi pričajo izgubljene žoge. Ljubljančanom jih je statistika naštela kar 17, vendar so bili domači celo slabši z 22 tovrstnimi napakami. Olimpiji niso šle trojke, saj je zadela le tri iz 18 poskusov.

Zatajil je Kevinn Pinkney, ki je dosegel le dve točki, dva skoka, tri izgubljene žoge in štiri osebne v 12 minutah.

Več kot deset točk sta dosegla le dva Olimpijina košarkarja.
 
"Dvignite roge gor, gremo na final four," je po zadnjem pisku sirene v dvorani Palalottomatica prepevalo 50 pripadnikov navijaške skupine Green Dragons.


Olimpija je tekmo sicer izvrstno začela in povedla z 8:0, vendar je bil to le preblisk. Rimljani so kmalu vzpostavili ravnotežje in prešli v vodstvo. Vseeno je bila Roma svetlobna leta daleč od nepremagljive ekipe, saj je vedno znova ponujala Olimpiji – ta je največ zaostajala za osem točk, še v 37. minuti za sedem – možnost, da se vrne v dirko za zmago. Posebej brezupen je bil Olimpijin napad na začetku tretje četrtine, ko so zmaji neuspešno izvedli kar osem zaporednih napadov, stradanje točk pa je šele v 25. minuti prekinil Kenny Gregory. Še v 39. minuti ej kazalo na zanesljivo zmago varovancev Saša Filipovskega, saj so se ti, potem ko je Olimpija s trudom prišla do izenačenjav 38. minuti, odlepili na za končnico lepih pet točk po točkah Vladimirja Dašića in Nemanje Gordića. Nato pa čaroben preobrat Olimpije. Njegov režiser je bil Kenny Gregory, ki ej v zaključku zadel štiri proste mete in v zadnjem napadu, za katerega so imeli domači dobrih osem sekund zgrabil žogo po zgrešenem metu Nemanje Gordića.

Na drugi tekmi v skupini F je Barcelona premagala Maccabi z 81:71. V naslednjem kolu, 27. januarja, bo Union Olimpija v Stožicah gostila evropskega prvaka iz Barcelone.


Top 16, skupina F, 1. kolo:

Lottomatica Roma : Union Olimpija 63:64 (49:47, 35:33, 19:18)
Dašić 18, Djedović 19; Gregory 19 in 14 skokov, Ožbolt 16, Markota 9, Jagodnik 8, Ilievski 8, Šermadini 2, Pinkney 2

Regal FC Barcelona : Maccabi Electra 81:71 (21:16, 20:21, 22:16, 18:18)
Navarro 24, Anderson 16, Perović 12, Lakovič 3 + 2 podaji v 12 minutah, Lorbek 2 + 5 skokov v 22 minutah; Hendrix in Perkins po 13

Lestvica: 1. Barcelona 2, 2. U. Olimpija 2, 3. Lottomatica 1, 4. Maccabi 1


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.