Šport > Košarka
8 ogledov

Olimpijo zanimata Finec in Dragićević

Sasu Salin (levo, št. 23) bo v novi sezoni nosil dres Uniona Olimpije. (Foto: Re Žurnal24 main
Union Olimpija je potrdila, da sta kandidata za zeleno-beli dres tudi mladi finski reprezentant Sasu Salin in črnogorsko krilo Vladimir Dragičević.
Za oba košarkarja so v klubu potrdili zanimanje, vendar, kot se je izrazil tiskovni predstavnik Matevž Zupančič, sta le "na dolgem seznamu kandidatov". Novih podpisov na pogodbo še ni (le Suad Šehović  in Goran Jagodnik).

Pred dnevi je Janez Rajgelj razkril, da se Union Olimpija zanima za kar nekaj igralcev, ki nastopajo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. V to kategorijo spada tudi mladi finski branilec Sasu Salin. Igra na položaju organizatorja igre, letnik 1991, 190 centimetrov. Gre za odličnega strelca za tri točke – od 19 vrženih trojk jih je na štirih tekmah zadel 13. Italiji, proti kateri je Finska izgubila le za dve točki, je denimo dal 16 točk, Črni gori pa 15. Njegovo povprečje je 14,3 točke, 1,8 skoka in ena podaja v slabih 17 minutah na srečanje.

Vladimir Dragicevic | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Omenjene kvalifikacije so sicer Salinov debi za Finsko, ki v kvalifikacijski skupini A zaseda peto, zadnje mesto. Selektor Henrik Dettman je ob njegovem vpoklicu dejal: "Sasuju bo zagotovo koristilo, da bo vadil in igral s člansko reprezentanco. Gre za pametnega fanta, ki bo nedvomno dobro poslušal nasvete prekaljenih Hannoja Möttöläja in Teemuja Rannikka." Mladenič mu zaupanje očitno vrača. V prejšnji sezoni je nastopal za moštvo Honka Playboys in dosegal po 9,2 točke in 2,7 skoka v 23 minutah na tekmo.

Drugi kandidat za prihod v Stožice je po poročanju Slovenske košarke črnogorski krilni košarkar Vladimir Dragičević, ki je zadnje tri sezone preigral v Budućnosti. Štiriindvajsetletni in 206 centimetrov visoki košarkar je lani v 25 minutah za Podgoričane dosegal povprečno slabih 11 točk in 4,4 skoka na srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.