Šport > Košarka
14 ogledov

Olympiacos do tal ponižal Sieno

Rašo Nesterović je bil proti Sieni peti strelec in drugi skakalec svojega moštva EPA
Olympiacos je v prvi četrtfinalni tekmi Evrolige kar z 89:41 osramotil Montepaschi Sieno. Nesterović je za Grke dosegel devet točk. V dresu Barcelone blestela Erazem Lorbek in Jaka Lakovič.

Olympiacos letos meri na sam vrh. To je dokazal v prvi tekmi četrtfinala Evrolige, ko je v Atenah do tal ponižal Montepaschi Sieno.

Italijani, ki s povprečjem 66 dobljenih točk na tekmo veljajo za eno najbolj organiziranih ekip v Evropi, so doživeli debakel brez primere in tekmo končali le pri 41 doseženih točkah, medtem ko so jih prejeli kar 89. Še huje jim je kazalo ob polčasu, ko so rdeče-beli vodili kar z 47:9. Pri Grkih se je kar enajst košarkarjev vpisalo med strelce, najbolj pa se je izkazal Loukas Mavrokefalides, ki je tekmo končal pri 15 točkah. Spet je imel zelo vidno vlogo najbolj koristen košarkar Evrolige v mesecu februarju Rašo Nesterović. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je v petnajstih minutah in pol v statistiko vpisal devet točk (66-odstotni met iz igre) in sedem skokov.

Maccabi nemočen proti trojkam Baskov
Caja Laboral ima v četrtfinalu težko nalogo. Izločiti izraelskega velikana Maccabija, ki bi se v prihodnji seozni rad vrnil tudi v ligo NLB. Baski so Maccabi pred domačimi navijači premagali že v začetku sezone. Tudi tokrat se je moštvo Duška Ivanovića izkazalo za zelo čvrsto, zmaga s 76:70 pa je doma ostala po zaslugi izjemnega meta za tri točke. Caja je iz 26 poskusov zadela kar trinajst trojk, od tega je David Logan, ki je tekmo končal pri 14 točkah, zadel kar štiri. Uspešnejši od Logana pri domačih je bil s 17 točkami le Stanko Barač, ki je zadel eno trojko iz enega poskusa in šest metov iz igre iz osmih poskusov. Pri gostih je blestel Richard Hendrix, ki se je ustavil pri 16 točkah in prav toliko skokih.

Lakovič in Lorbek blestela
Navijači Barcelone so do zadnjih minut trepetali za zmago domače ekipe, ki bo letos gostila zaključni turnir Evrolige. Katalonci, ki so imeli pred četrtfinalom za sabo sedem zaporednih zmag, doma pa so slavili kar šestkrat zapovrstjo, so po zaslugi trojice Juan Carlos Navarro, Erazem Lorbek in Jaka Lakovič vknjižili zmago nad Panathinaikosom (83:82). Navarro, sicer najboljši strelec Evrolige v Top 16, je tekmo končal pri 13 točkah, Slovenca sta jih dodala vsak po 12, skupaj pa sta dosegla tudi tri trojke. Statistika sicer govori v prid Grkov, pri katerih je eno najboljših predstav prikazal Dimitris Diamantidis (26 točk, 4 trojke), a so aktualni evropski prvaki na koncu le povedli z 1:0 v zmagah.

Real v končnici do zmage
Košarkarji Reala iz Madrida so Valencio premagali šele v zadnjih minutah tekme, ko so naredili delni izid 7:0 in zmagali z 71:65. Za kraljevi klub je tri minute in pol igral tudi slovenski center Mirza Begić, ki je v statistiko vknjižil en skok, eno izgubljeno žogo in tri osebne napake.

V četrtfinalu igrajo na tri zmage.

Evroliga, četrtfinale, prve tekme:

Olympiacos
: Siena 89:41
Mavrokefalides 15, Bourousis 14, Nesterović 9 in 7 sk; Lavrinovič 12, Hairston 10

Caja Laboral : Maccabi 76:70
Barač 17, Logan 14, San Emeterio 13; Hendrix 16 in 16 sk., Eliyahu 12

Barcelona
: Panathinaikos 83:82
Navarro 13, Lakovič in Lorbek po 12; Diamantidis 26, Nicholas 16

Real Madrid : Valencia 71:65
Tomić 14, Mirotić in Llull po 11, Begić 1 sk; De Colo 15, Martinez 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.