Šport > Košarka
20 ogledov

Olympiacos in Rašo začela z zmago

Miloš Teodosić je Špancem po tisti fantastični trojki z devetih metrov na svetov Žurnal24 main
Prvo tekmo nove sezone Evrolige so zanesljivo dobili evropski podprvaki, košarkarji Olympiacosa, ki so doma premagali Real Madrid (82:66). Rašo Nesterović je za Grke dosegel enajst točk.
Ob Unionu Olimpiji bo barve Slovenije v Evroligi zastopalo še 10 legionarjev: Aleksander Ćapin, Mirza Begić (Žalgiris), Jaka Klobučar (Partizan), Gašper Vidmar, Emir Preldžić (oba Fenerbahče), Jaka Lakovič, Erazem Lorbek (oba Barcelona), Boštjan Nachbar (Efes Pilsen), Matjaž Smodiš (CSKA) in že omenjeni Rašo Nesterović.

Pred desetimi leti je tekma istih nasprotnikov začela novo poglavje v zgodovini Evrolige, toda tokrat je bil za spremembo zmagovalec grški Olympiacos. Ta je po slabšem začetku tekme v nadaljevanju povsem zasenčil Real Madrid in zanesljivo slavil v domačem Pireju. Prvič po letu 1999 je evropsko tekmo odigral nekdanji slovenski reprezentant Radoslav Nesterović in ob povratku Dušana Ivkovića na klop rdeče-belih za svoje novo moštvo prispeval enajst točk.

Ob polčasu sicer ni bilo še nič odločenega. Nesterović je začel tekmo za pristaniščnike, dosegel štiri točke, nato pa po izjemni seriji Ioannisa Bourousisa (12 točk do polčasa) obsedel na klopi. Real se je prvi odlepil za več kot dve točki in s trojko Felipeja Reyesa v 14. minuti vodil tudi že za sedem, nato pa so se Grki zresnili v obrambi in s serijo 11:0 prevzeli vodstvo do polčasa.

Kraljevi klub se do konca tekme ni niti enkrat resneje vrnil v igro. Samo razpoloženi Sergio Llull (18 točk) je bil pač premalo za ohranitev stika z Grki, pri katerih se je do konca tekme prebudil tudi Miloš Teodosić. Odločilno prednost je takoj na začetku zadnje četrtine kljub vsemu zrežiral Theodoros Papaloukas z nekaj izjemnimi asistencami za lahke koše rdeče-belih, ki so pobegnili že na več kot 15 točk razlike. Madridski Real bo kot kaže tudi v novi sezoni igral daleč od napovedi in daleč od zmogljivosti bančnega računa.

Evroliga, uvodna tekma sezone:

Skupina B:
Olympiacos Pirej : Real Madrid 82:66 (62:56, 36:35, 17:17)
Spanoulis in Bourousis 16 točk, Teodosić 15, ... Nesterović 11, 7 skokov v 17 minutah; Lull 18, Suarez 12

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.