Šport > Košarka
9 ogledov

Olympiakos privabil tretjega NBA-jevca

Linas Kleiza je v zadnjih sezonah igral za Denver Nuggets in bil menjava Carmelu Žurnal24 main
Grški košarkarski velikan Olympiakos je v svoje vrste zvabil še tretjega NBA-jevca. Dveletno pogodbo bo podpisal Linas Kleiza. Naslednji na seznamu želja ostaja Allen Iverson.
Olympiakos ne pozna sramu. Še naprej v času svetovne gospodarske krize razmetava z milijoni in iz lige NBA v svoje vrste privablja odlične igralce. Za 8,7 milijona evrov bo dveletno pogodbo z grškim velikanom podpisal litovski košarkar Linas Kleiza. Po več dneh ugibanj je ta ponedeljek to potrdil njegov agent Bill Duffy. Kleiza je bil s povprečjem 9,9 točke, štiri skoke na tekmo in s 44,7-odstotno uspešnim metom v zadnji sezoni menjava za Carmela Anthonyja pri Denver Nuggets.

Mnogi so prepričani, da bi z več minutaže lahko bila njegova statistika še mnogo prepričljivejša. Tako je Chauncey Billups pred dnevi celo pozval vodstvo kluba, naj ne pusti, da Kleiza zapusti klub. Vendarle Litovec za dve leti odhaja v Grčijo. V pogodbi ima sicer klavzulo, da se po enem letu lahko vrne v NBA, Nuggets pa bi imeli takrat prednost, da podpišejo pogodbo z njim. Kot je dejal Duffy, Denver letos ni pokazal zanimanja, da bi podaljšali z njegovim varovancem.
 

Celtics podaljšali z Davisom

Boston Celtics so za dve leti podaljšali z revervistom in ljubljencem domačega občinstva Glennom 'big baby' Davisom.

Linas Kleiza bo tako postal tretji NBA-jevec v Olympiakosu, saj je že lani klub okrepil Josh Childress, pred nekaj dnevi pa tudi Von Wafer. Tudi on je podpisal dveletno pogodbo. Lani je igral za Houston Rockets. Grški klub, ki mu v zadnji sezoni ni uspelo osvojiti Evrolige, se je to poletje okrepil še s Andreasom Glyniadakisom. Še naprej njihova velika tarča ostaja eden od največjih zvezdnikov iz lige NBA Allen Iverson. Slednjemu se je iztekla pogodba z moštvom Detroit Pistons.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.