Šport > Košarka
45 ogledov

Omić s fair play potezo leta, nato izključen

alen omić EPA
Slovenski reprezentant Alen Omić je bil eden glavnih protagonistov odločilne tretje tekme finalne serije košarkarskega pokala EuroCup.

Španska košarkarska ekipa Unicaja, katere član je slovenski reprezentant Alen Omić, je v finalu pokala EuroCup z 2:1 v zmagah ugnala Valencio in osvojila končno lovoriko. S tem si je zagotovila vstopnico za prihodnjo sezono Evrolige.

Omić v središču pozornosti

Po tekmi je bil glavna tema pogovora Omić, ki je poskrbel za dve odmevni potezi. Še posebej s prvo, o kateri danes pišejo vsi mediji na Pirenejskem polotoku, je navdušil ljubitelje fair-playa

Pisala se je druga četrtina tekme, ko je glavni sodnik po neuspešnem skoku Omića žogo dosodil v korist Unicaje. Slovenski center je dvignil roko in športno priznal, da se je žoge v resnici dotaknil on ter jo tako podaril nasprotni ekipi. S to potezo je pridobil ogromno simpatizerjev, ki menijo, da si zaslužil priznanje za fair-play.

Nadaljevanje tekme pa za Omića ni bilo tako uspešno, saj si je v tretji četrtini prislužil izključitev. Njegov soigralec Nemanja Nedović je z grobim posredovanjem v obrambi po tleh zrušil Rafo Martineza. Slednji je želel fizično obračunati s košarkarjem Unicaje, zato je Omić, ki je takrat sedel na klopi, stopil na parket in zgrabil Martineza. 

Sodniki so presodili, da si za svojo potezo zasluži izključitev, zato si je preostanek tekme ogledal v tunelu, na koncu pa skupaj s soigralci slavil veliko zmago. Polemika, ali je bila sodniška odločitev na mestu, je ostala v senci osvojenega naslova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.