Šport > Košarka
36 ogledov

O'Nealu se toži po prostih metih

Shaquille O'Neal – večni zabavljač. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Shaquille O'Neal je bil na NBA-parketih, kamor je zašel leta 1992, brez dvoma pojava, ki jo je bilo nemogoče zgrešiti. Zaradi iger, zbijanja šal in navsezadnje postave. V petek je uradno sklenil kariero.

Shaquille O'Neal se je tudi uradno poslovil s košarkarskih igrišč. "Nisem si mislil, da bo prišel ta dan. Čeprav nisem uresničil vsega svojega potenciala, lahko mami in očetu mirno pogledam v oči in rečem: 'Uspelo nam je. Revni družini iz New Jerseyja je uspelo.'"

"Pogrešal bom tekmovalnost, prijatelje, navijače, zbijanje šal z mediji. Najbolj pa bom pogrešal proste mete," se je zasmejal Shaq. Ta element košarkarske igre je bil njegova najšibkejša točka kariero je namreč končal ob skromni 52,7-odstotni uspešnosti prostih metov. Baje mu je nekoč oče dejal, da bi bil lahko najboljši strelec vseh časov, če bi se bolje odrezal pri tem. O'Neal je med drugim poudaril tudi, da se s Kobejem Bryantom ne sovražita, njun odnos pa je bil pri LA Lakers v službi osvajanja NBA-naslovov.

39-letni Shaquille O'Neal je igral za moštva Magic, Lakers, Heat, Suns, Cavaliers in Celtics. Osvojil je štiri NBA-naslove: tri z LA Lakers, enega z Miamijem. Skupno je dosegel 28.596 točk, povprečno 23,7 na tekmo in 10,9 skoka, 15-krat je bil udeleženec tekma zvezd in leta 1996 z reprezentanco ZDA osvojil olimpijsko zlato.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.