Šport > Košarka
374 ogledov

Opravičilo direktorja: Naredili smo napake, a ne bomo odnehali!

Cedevita Olimpija Anže Petkovšek
Cedevita Olimpija ima za sabo izjemno neuspešno sezono.

Košarkarji Cedevite Olimpije se v tej sezoni niso izkazali. V EuroCupu so doživeli 17 porazov na 18 tekmah, kljub visokim ciljem v jadranski ligi pa jih je po dveh tekmah končnice izločila mlada ekipa Mege. Ob tem, da so domače lovorike nekaj samoumevnega, v klubu ne morejo biti zadovoljni z izkupičkom.

Pred nadaljevanjem sezone se je tako oglasil direktor kluba Davor Užbinec. Ta je na navijače in prijatelje kluba naslovil odprto pismo.

"Čutim, da vas moram v tem težkem trenutku za klub nagovoriti. Nismo dosegli, kar smo si želeli in kar smo sebi zadali ter vam obljubili. Zaključek sezone v regionalni ligi in v Evropskem pokalu je prinesel razočaranje in frustracijo vsem nam, ki sleherni dan živimo za Košarkarski klub Cedevita Olimpija," je uvodoma zapisal Užbinec.

"Želeli smo si zmagovati, igrati v zaključnih bojih, želeli smo vam prinesti veselje, vzbuditi ponos in okrepiti našo medsebojno pripadnost in povezanost. Žal, nam ni uspelo, čeprav smo se iskreno trudili. Vendar, naredili smo določene napake, sprejeli nekatere neustrezne odločitve, kar je vse vplivalo na potek tekmovalne sezone in naše rezultate v obeh tekmovanjih. Razočarani niste samo vi, tudi mi smo."

"Kot direktor kluba prevzemam vso odgovornost in vam dajem besedo, da bomo detektirali vse napake, ki smo jih naredili v sezoni, jih analizirali in se iz njih učili. Da se bomo iskreno soočili z vsemi pomanjkljivostmi in jih odpravili. Iskreni in nepopustljivi bomo pri samoocenjevanju našega delovanja, igre naših igralcev na parketu in klubske kulture. Predvsem pa ne bomo odnehali in obupali! Neuspeh bomo spremenili v priložnost za novo rast, novo strast in novo pot do uspeha," je optimističen direktor Ljubljanskega kluba.

Davor Užbinec | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Zadovoljni smo lahko z dejstvom, da je klub ostal finančno stabilen, dvignili smo tudi število dogodkov, povezanih z našimi domačimi tekmami, obenem pa kujemo nove načrte na področju še večjega vključevanja v našo skupnost in družbo ter hkrati iščemo nove sponzorje, partnerje in prijatelje kluba, ki nam bodo pomagali v naši zgodbi."

"Kompromisov ne bomo sprejemali"

Direktor se je posvetil tudi prihodnjim ciljem: "V prihodnje moramo biti boljši, se vrniti na mesta v končnici Evropskega pokala in se boriti za najvišja mesta v regionalni ligi. Tu kompromisov ne bomo sprejemali. Želimo biti boljši in naredili bomo vse, da boljši tudi postanemo. Ne bomo odnehali, dokler Cedevite Olimpije ne bomo vrnili na najvišja mesta na mednarodni košarkarski sceni. Pot ne bo lahka, prepričan pa sem, da lahko to dosežemo."

"Dragi navijači, hvala vam za izjemno podporo v tej sezoni, in žal mi je, da vaše naklonjenosti nismo uspeli nagraditi z boljšimi rezultati. Vendar – glavo gor, vsi skupaj, združimo srca, združimo roke, združimo energijo za našo Cedevito Olimpijo. S pozitivnim vznemirjenjem pričakujmo naslednjo tekmovalno sezono in ostanimo povezani!" se je končal zapis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.