Šport > Košarka
21 ogledov

Đorđević na predstavitvi: Cilj premagati Španijo

Saša Đorđević v elementu v majici jugoslovanske reprezentance AFP
Košarkarska zveza Srbije (KSS) je na sredini novinarski konferenci slavnostno predstavila novega selektorja Aleksandra Đorđevića, enega od herojev "postjugoslovanske" košarke.

Legendarni Aleksandar Đorđević je po odločitvi Srbske košarkarske zveze (KSS) na čelu srbske reprezentance zamenjal svojega nekdanjega trenerja Dušana Ivkovića, ki se je po slovenskem EuroBasketu, kjer je Srbija osvojila sedmo mesto, odločil, da se bo po petih letih poslovil od mesta selektorja.

Na predstavitvi v Hiši košarke v Beogradu je Đorđević dejal, da ni veliko razmišljal, ko so mu ponudili selektorsko mesto.

"Cilj je premagati Španijo"

"Takoj sem sprejel. Imam veliko energije, ki jo želim prenesti na igralce. Hvala košarkarski javnosti za podporo. Moj cilj je, da premagamo Španijo, vendar bo za to potrebnega veliko dela," so bile prve besede 46-letnika.

Đorđević je košarko začel igrati pri Partizanu, s katerim je leta 1992 osvojil evropski klubski naslov. V bogati športni karieri je igral še za Olimpio Milano, Fortitudo Bologno, Portland Trail Blazers, Barcelono, Real Madrid in Scavolini.

S srbsko reprezentanco je bil trikrat evropski prvak in enkrat svetovni prvak, na olimpijskih igrah v Atlanti leta 1996 je osvojil srebro. Trenersko pot je začel pri Olimpii, kjer je bil v sezoni 2006/07, v sezoni 2011/12 pa je bil trener Trevisa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.