Šport > Košarka
3 ogledov

Orjak obžaluje napad na ekonoma

Griffin Los Angeles Clippers Memphis Grizzlies NBA končnica poškodba EPA
Zvezdnik Los Angeles Clippers Blake Griffin se je opravičil za fizični napad na člana osebja svojega kluba, ki se je zgodil prejšnji mesec. Zaradi udarca s pestjo bo prisilno počival na petih tekmah in ostal brez sorazmernega dela plače.

Moštvo je prejšnji teden Griffina suspendiralo za štiri tekme, ker je bil vpleten v obračunavanje z ekonomom svoje ekipe. Konec januarja je namreč Griffin Matiasa Testija v neki restavraciji v Torontu med prepirom udaril v obraz.

Posledice je Griffin občutil že takoj po udarcu, saj si je zlomil kost v dlani, njegova žrtev pa je imela precej otečen obraz. Okrevanje košarkarja bo trajalo nekaj tednov, kazen, ki mu jo je izrekel klub, pa bo začela veljati po tem, ko bo dobil zdravniško zeleno luč za nastope. Prepoved igranja na štirih tekmah bo s seboj potegnila tudi finančne posledice, saj med suspenzom Griffina ne bodo plačevali. Tako bo košarkar ob kar 859.442 dolarjev, letno sicer zasluži 18,9 milijona dolarjev.

Zaradi tega, ker si je v pretepu poškodoval svojo "strelsko" roko, pa so v klubu Griffinu odvzeli plačo še za peto tekmo, znesek, ki bi ga sicer dobil košarkar, pa bodo namenili dobrodelnim organizacijam v Los Angelesu.

"O tem pogosto razmišljam. Želim si , da bi lahko zavrtel čas nazaj in tega ne bi naredil. Matiasu sem to tudi povedal in se opravičil. Dejal mi je, da se takšni prepiri pač dogajajo in da morava naprej," je košarkar prvič po incidentu javno spregovoril o dogajanju v torontski restavraciji. Griffin se je najprej opravičil prek Twitterja, pozneje je to storil še osebno, za svoje ravnanje pa se je opravičil tudi soigralcem.

"Zaradi tega sem se zelo slabo počutil. Še nikoli prej nisem naredil česa podobnega. A zdaj, ko sem dobil kazen, se bom vrnil še močnejši in prepričan sem, da bomo v moštvu to prebrodili. Veselim se že vrnitve na igrišča," je še dodal Griffin. Prav zaradi udarca naj bi bil zvezdnik ekipe Clippers med tistimi, ki bi med prestopnim rokom menjali okolje, a so danes v klubu sporočili, da nanj po prestani kazni še vedno resno računajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.