Šport > Košarka
3 ogledov

Orlando: Kdo bi si mislil?

LeBron James (levo) je znova blestel, a je bil premalo proti Orlandu. Žurnal24 main
Košarkarjem Orlanda je v letošnji končnici lige NBA uspel še en izjemen podvig. Najprej so iz boja za prstan izločili branilce iz Bostona, zdaj je padel še Cleveland. V finalu jih čaka Los Angeles.

Od pričakovanega finala v severnoameriški košarkarski ligi, v katerem naj bi se pomerila Kobe Bryant v dresu LA bin LeBron James v dresu Clevelanda, letos ne bo nič. Potem ko je Orlando iz igre za prvaka izločil branilce naslova, bostonski Celtics, je na šesti tekmi konferenčnega finala na vzhodu dosegel še četrto zmago proti Clevelandu in se s 103:90 veselil uvrstitve v finale, kjer jih ni bilo že 14 let (od leta 1995), ko je v njihovih vrstah še blestel Shaquille O'Neal.

"Mislim, da si nihče ni mislil, da bomo prišli tako daleč," je po zmagi dejal Stan Van Gundy, trener Orlanda, ki se je začel vzpenjati po katastrofalni sezoni z vsega 21 zmagami, ki je Magicom na izboru prinesla Dwighta Howarda, ki se je tudi tokrat izkazal s 40 točkami. "Ekipa razume vse, ki so v zadnjih letih dvomili v nas," je pojasnil Howard, nato pa dodal še: "Premagamo lahko kogar koli."

Prva tekma finalne serije bo v četrtek zvečer v losangeleški dvorani Staples Center.

Liga NBA, finale vzhodne konference:

Orlando Magic : Cleveland Cavaliers 103:90 (4:2 izid v zmagah)
Howard 40, Lewis 18, Pietrus 14; James 25, West 22

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.