Šport > Košarka
24 ogledov

Orlando Magic odpustili trenerja

NBA Orlando Magic Boston Celtics finale 2010 Stan van Gundy Žurnal24 main
Moštvo severnoameriške košarkarske lige NBA Orlando Magic je danes odpustilo trenerja Stana Van Gundyja. Glavni razlog za predčasno slovo je izpad v končnici, kjer je Orlando že v polfinalu vzhodne konference končal letošnjo sezono in moral s skupnim izidom 1:4 v zmagah priznati premoč Indiani.

Brez službe pri čarovniji je ostal tudi menedžer Otis Smith.

Van Gundy je bil trener moštva iz Orlanda zadnjih pet sezon, v tem času je zbral 259 zmag in 135 porazov, največji uspeh v končnicah pa je bil finale lige NBA oziroma naslov prvaka v vzhodni konferenci leta 2009.

Direktor ekipe je bo tej priložnosti povedal: "V imenu vseh se iskreno zahvaljujem Otisu in Stanu za vse, kar sta za Orlando Magic storila na igrišču in izven njega. Takšnih dnevov si ne želiš, toda menimo, da je prišel čas za novo vodstvo," je povedal Alex Martins. "V ekipo sta prinesla neverjetno predanost in delovno etiko, ki ji ni para. Njun uspeh je dobro dokumentiran, saj ima Orlando Magic v zadnjih petih letih med vsemi ekipami četrti najboljši izkupiček. Ob vstopu v končnico smo bili po številu zmag v tem delu tekmovanja na tretjem mestu. Razočaranje po izpadu v prvem kolu končnice v zadnjih dveh sezonah je ključnega pomena pri naši odločitvi, ker se nam zdi, da se je naš momentum za osvojitev naslova ustavil. Otisu in Stanu želimo srečo in veselimo se novih korakov v smeri osvojitve tega prvenstva," je dodal Martins. Van Gundy se je ekipi kot glavni trener pridružil leta 2007, s čimer je postal deveti trener v zgodovini moštva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.