Šport > Košarka
10 ogledov

Orlando po podaljšku še med živimi

Orlando Bostonu ni pustil še do četrte zmage. (Foto: EPA)
1/13
Žurnal24 main
Košarkarji Orlanda so s podaljškom in zmago proti Bostonu podaljšali finale vzhodne konference. Zdaj Boston vodi s 3:1.

Orlando Magic je po srhljivem podaljšku izpulil zmago v Bostonu, kjer je domače ugnal s 96:92. Tako je izid v zmagah znižal na 1:3 in še ostaja v igri za finale lige NBA. Blestel je predvsem Dwight Howard, ki je bil z 32 točkami in kar 16 skoki pravo zdravilo za trdo Bostonovo obrambo.

"Že na začetku tekme smo igrali zelo agresivno. Žoga je morala potovati hitro, da do izraza ni prišla njihova obramba," je dejal Howard, s katerim je pri doseganju točk dejavno sodeloval Jameer Nelson. Ta je v podaljšku zadel nekaj odločilnih trojk. "Midva z Nelsonom morava biti soigralcem za zgled, začela sva s trdo igro. Ne gre za točke, ampak za to, da sva soigralcem pokazala pot."

Orlando je briljiral predvsem v tako imenovanem pick 'n' rollu, krizo pa je imel v zadnjih dveh četrtinah. "V drugem polčasu in podaljšku nismo prav blesteli, vendar se nismo nehali boriti," je dejal trener Orlanda Stan Van Gundy. Ray Allen pa je dodal: "Ni razloga za paniko. Nismo veseli, da smo izgubili, to je lekcija ponižnosti."

Liga NBA, vzhodna konferenca, finale:

Boston Celtics : Orlando Magic       92:96*
Pierce 32, 11 sk., Allen 22; Howard 32, 16 sk, Nelson 23, 9 pod.

*po podaljšku
Boston vodi v zmagah s 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.