Šport > Košarka
14 ogledov

Oslabljeni Tajfun v vročem Pionirju

Tajfun, Sutjeska Simon Maljevac
Po zelo solidnem uvodu in dveh zmagah v uvodnih treh krogih Lige ABA bodo košarkarji Tajfuna drevi gostovali pri favorizirani Crveni zvezdi. Krko in Union Olimpijo čakata jutri obračuna s hrvaškima tekmecema.

"Crvena zvezda Telekom je po do sedaj videnem zagotovo eden glavnih kandidatov za osvojitev naslova prvakov lige ABA tudi v tem letu. Sestavili so odlično ekipo za katero verjamem, da ima velike ambicije tudi v evroligi. Kljub temu, smo se mi na tekmo pripravili kot na vsako drugo. Zavedamo se, da so naše možnosti za presenečenje v Pionirju minimalne, a se tekme že prav veselimo," je pred potjo v Beograd, kamor so Tajfunovci odpotovali brez Ceole Clarka in Milana Sebiča, povedal trener Dejan Mihevc.

V svoji krstni sezoni v regionalni ligi je zasedba iz Šentjurja v treh krogih doživela le en poraz, drevi pa bo v vročem Pionirju (19.00) proti favoriziranim rdeče-belim skušala v čim lepši luči predstaviti srbskim ljubiteljem košarke.

Center Tomaž Bolčina se zaveda težavnosti obračuna: "Smo pred enim od najtežjih možnih gostovanj, saj je Crvena zvezda velik favorit. Gostitelji imajo ekipo, ki je kljub nekaterim poškodbam, izjemno popolnjena na vseh položajih. Mi bomo skušali prikazati podobno predstavo kot na zadnjih tekmah."

Slovensko – hrvaška obračuna

Zasedba Union Olimpije bo po sinočnjem bolečem porazu proti Sutjeski v domačih Stožicah jutri gostovala pri zagrebški Ciboni (19.00), Krka pa bo v Novem mestu gostila Cedevito (17.00).

Trener Novomeščanov Ivan Velić upa, da bodo navijači napolnili tribune: "Na gostovanje prihaja ekipa, ki je glavni kandidat za osvojitev lige. Zelo dobro so zapolnjeni na vseh igralskih mestih. Mi imamo težave s poškodbama Sinovca in Katnića, a mislim, da bosta lahko pomagala moštvu. Cedeviti moramo parirati v skoku in prehodu igre iz obrambe v napad ter manjšo kakovost nadoknaditi z moštveno igro in fanatično borbenostjo. Če bomo tako pristopili tekmi, imamo tudi možnost za zmago. Rad bi, da bi bilo na tekmi čim več gledalcev in da bi v dobrem vzdušju skušali pripraviti presenečenje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.