Šport > Košarka
4 ogledov

Osmerica kandidatov za vroče mesto

Zoran Slavnić bo ponovno kandidiral za selektorja. Žurnal24 main
Izpad srbske košarkarske reprezentance po uvodnem delu EP v Španiji je v Srbiji povzročil buren odziv. Ceno so plačali selektor Zoran Slavnić in člani strokovnega sveta.

Po sramotnem izpadu srbske košarskarske reprezentance na EP v Španiji, ko v skupini A skupaj z Grčijo, Izraelom in Rusijo, niso zmagali niti na eni tekmi, so ceno pričakovano plačali selektor Zoran Slavnić in strokovni svet Srbske košarkarske zveze (KSS). Selektorju Slavniću je po prvenstvu potekla pogodba, ki jo je podpisal s KSS, brez dela pa je ostal tudi strokovni svet, ki je bil razpuščen.

Nov trener bo moral počakati
Kot poročajo srbski mediji, bo odločitev o novem strategu morala počakati, saj ga bodo izbirali na podlagi razpisa, še prej pa bodo izbrali novi strokovni svet. Ta naj bi v prihodnosti deloval v večjem številu, saj se bo sedmerici pridružilo še nekaj članov.

Osmerica kandidatov
Na vročo klop naj bi sedel nekdo izmed osmerice strokovnjakov, med katerimi je tudi Zoran Slavnić „Moka“, ki mu je pred nekaj dnevi potekla pogodba. Med glavnimi kandidati naj bi bili poleg njega še Dušan Ivković, Božidar Maljković, Aleksandar Djordjević, Miroslav Nikolić, Vlada Vukoičić, Saša Obradović in Vlade Djurović. Večina kandidatov je trenutno brez zaposlitve, v svoji trenerski karieri pa so vodili kar nekaj zvenečih klubov. Pod vodstvom Dušana Ivkovića so košarkaji osvojili mnogo odličij, med njimi naslov evropskih klubskih prvakov, zlato na SP leta 1990, zlato na EP v letih 1989, 1991 in 1995, olimpijsko srebro v Seulu leta 1988 in v Atlanti 1996 ter pokal UEFA. „Ko sem delal, sem delal s srcem. Ne mislim se ponujati. Torej, potrebujem zagotovilo resnosti odločitev, boril sem se za košarkarje in boril se bom za njih, ne za svoje interese,“ je povedal Ivković.

Znova Slavnić
Zoran Slavnić je že napovedal, da se bo kljub polomu na EP, kjer je Srbija že tretje prvenstvo zapored nastopila pod pričakovanji, zagotovo potegoval za nov mandat selektoja reprezentance. „Ko sem razmislil, sem se odločil, da se prijavim na razpis. Ne bom dovolil, da bi drugi uničili sad mojega težkega dela in pomlajevanja ekipe. Povsem nova ekipa z devetimi novinci mora dobiti priložnost. Ne bom se predal,“ je razloge podal Slavnić.

V medijih sicer največ možnosti za prevzem srbske izbrane vrste pripisujejo Miroslavu Nikoliću, ki trenutno vodi ekipo Hemofarma. Največje uspehe je dosegel kot trener mladinske reprezentance, saj je z njo leta 2006 osvojil evropski naslov, leta 2007 pa svetovnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.