Šport > Košarka
1 ogledov

Ostrogam triler po dveh podaljških

nash_parker_main_reuters Žurnal24 main
V košarkarski ligi NBA so bile odigrane prve tekme končnice. Zmag so se veselile moštva Clevelanda, San Antonia, New Orleansa in Utaha. Pravo dramo so videli gledalci v San Antoniu.
 

Liga NBA, 1. kolo končnice

Cleveland : Washington 93:86 (1:0)*
San Antonio : Phoenix  117:114 (1:0)*
New Orleans : Dallas 104:92 (1:0)*
Houston : Utah 82:93 (0:1)*
* izid v zmagah.

Igralci Phoenixa so že na prvi tekmi prvega kroga končnice dali San Antoniu jasno vedeti, da se ne bodo dali kar tako. Ostroge so za prvo zmago potrebovale kar dva podaljška, odločilni koš pa je za lanskoletne prvake Manu Ginobilli dosegel le 1,8 sekunde pred koncem. Na začetku ni nič kazalo na tako dramatični zaključek tekme, saj so Sonca tri četrtine povsem nadzorovala potek tekme. Ostroge so prvič na tekme povedle šele pozno v zadnji četrtini, kljub temu pa so minuto in deset sekund do konca tekme zaostajale s 93:90. Rezultat je 15 sekund pred koncem izenačil Michael Finley in izsilil podaljšek. Gostitelji so se v zaostanku treh točk znašli ponovno ob koncu prvega podaljška, tokrat pa je povsem nepričakovano trojko za izenačenje zadel kapetan Tim Duncan . Trojka, ki je rezultat le tri sekunde pred iztekom časa rezultat izenačila, je šele prva za Duncana v tej sezoni. "Po resnici povedano nisem vedel kaj se bo zgodilo," je po tekmi povedal Duncan: "Manu (Ginobilli) je krenil proti kotu, O'Neal pa me je pustil popolnoma smega in pokril Manuja. Imel sem povsem odprt met. Naložil sem si žogo za met, vrgel in upal na najboljše." Spursi so nato drugi podaljšek odigrali bolje in imeli napad za zmago. Ginobilli je v svojem značilnem slogu prodrl mimo Raje Bella in 1,8 sekunde pred koncem tekme zadel odločilen koš.

Pri gostiteljih je bila nezaustavljiva trojica Duncan-Ginobilli-Parker , ki je skupaj dosegla kar 90 točk od skupno 117 San Antonia. Najbolj se je izkazal Duncan s 40 točkami in 15 skoki, sledila pa sta mu Parker s 26 točkami ter Ginobilli s 24. Pri Soncih, ki upajo, da vse zamujene priložnosti na tej tekmi ne bodo usodne, se je s 33 točkami strelsko najbolj izkazal Amare Stoudemire .

Utah je edina ekipa, ki se je veselila zmage na gostujočem parketu. V Toyota Centru so namreč Jazzi premagali Houston Rocketse . Za zmago je bil najbolj zaslužen Carlos Boozer , ki je dosegel dvojnega dvojčka (20 točk in 16 skokov). Z izvrstno igro v drugem polčasu so Sršeni iz New Orleansa premagali Dallas . Ponovno je blestel Chris Paul (35 točk in 10 asistenc), Teličkom pa ni pomagalo niti 31 točk Nemca Dirka Nowitzkega .


Pod obročem sta se borila Ben Wallace (Cleveland) in Antawn Jamison (Washington). © Reuters

 
 

Preberite še

Napoved srečanj prvega kola končnice

V prvi tekmi končnice lige NBA so v sobotni opoldanski tekmi Cleveland Cavaliersi s 93:86 premagali Washington Wizzardse in povedli z 1:0 v zmagah. Wizzardsi so se pred začetkom končnice širokoustili, tako je DaShawn Stevenson dejal, da je LeBron James precenjen. Želijo si maščevanja, saj jih je Cleveland v končnici izločil v minulih dveh sezonah. A prvi obračun je dobil James, zbral je 32 točk in zadel dva ključna meta v zadnjih dveh minutah tekme. Dve minuti pred koncem je bilo še 84:84, nato je James zadel v dveh zaporednih akcijah, Gilbert Arenas je zapravil pomembno priložnost Washingtona in gostitelji so vodili za štiri. V zadnji minuti so Cavsi prednost štirih točk le še povečali. Drugi strelec aktualnih podprvakov je bil z 22 točkami Zydrunas Ilgauskas , najboljši pri Washingtonu pa povratnik po poškodbi Arenas, ki je zbral 24 točk. Antawn Jamison je dodal 23 točk, širokoustni Stevenson pa je zgrešil osem izmed devetih poizkusol za tri točke.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.