Šport > Košarka
2 ogledov

Ostroge mimo Hornetsov

San Antonio se je izmuznil mimo New Orleansa. Žurnal24 main
Košarkarji San Antonia so si v dvoboju z New Orleans Hornetsi po zmagi z 99:80 izborili odločilno sedmo tekmo, ki bo v ponedeljek, in imajo tako še možnosti za uvrstitev v konferenčni finale.
 

NBA, 2. kolo končnice

San Antonio : New Orleans 99:80 (3:3) *
* izid v zmagah

San Antonio je na domači tekmi z 99:80 ugnal New Orleans in izid v zmagah izenačil na 3:3. Tako so si Ostroge priborile sedmo tekmo, ki bo v ponedeljek v New Orleansu in jih lahko popelje v finale zahodne konference. K zmagi gostiteljev je Manu Ginobili prispeval 25 točk, Tim Duncan jih je dodal 20, 15 skokov, šest podaj in dve blokadi, Tony Parker pa je dosegel 15 točk. Na srečanju je presenetil učinek Imeja Udoke, ki ni član San Antonieve prve peterke.

 
 

Vemo, da se spogledujemo z izpadom, in vemo, da moramo naslednjič odigrati dobro tekmo. To bomo tudi storili, gremo na vse ali nič.

Tim Duncan

 
V 21 minutah na igrišču je ta košarkar zadel vseh osem metov, pet za dve in tri za tri točke, imel še tri skoke in dve podaji.  "Vemo, da se spogledujemo z izpadom, in vemo, da moramo naslednjič odigrati dobro tekmo. To bomo tudi storili, gremo na vse ali nič," je po srečanju povedal Duncan. Najboljši strelec Hornetsov je bil branilec Chris Paul z 21 točkami. Tyson Chandler jih je zbral 14 ob le enem zgrešenem metu iz igre (7:8), Peja Stojaković pa je dodal 13 točk. Odločilno obdobje za uspeh domačih je bila tretja četrtina, ki so jo igralci San Antonia dobili z 20:12. Tehtnico so na stran Teksašanov nagnile tudi trojke: San Antonio jih je zadel 11 od 21 poskusov, Hornetsi pa le dve od devetih. Poleg tega je statistika zmagovalcem preštela kar 28 uspešnih podaj, New Orleansu pa le 13. "Menim, da že od začetka srečanja nismo bili pravi. Spursi so dosegli nekaj lahkih košev, ravno nasprotno, kot smo se dogovorili. Zdi se mi, da igralci niso bili povsem osredotočeni na to, kaj morajo storiti. Mogoče so imeli v glavah dejstvo, da si lahko privoščijo poraz, ker sedmo tekmo igrajo doma," je dvoboj komentiral trener Hornetsov Byron Scott.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.