Šport > Košarka
52 ogledov

Ovnik tretjič kralj kletke strahu

1/15
Žurnal24 main
Najboljši posamezniki sezone ulične košarke so se pomerili v kletki strahu in določili novega kralja. V izjemnem ambientu Prešernovega trga in polnih tribunah je to tretjič postal Gašper Ovnik.

Najboljši posamezniki letošnje sezone Samsung ulične košarke so se pomerili v Intersportovi kletki strahu in določili kralja za leto 2010. V izjemnem ambientu Prešernovega trga in polnih tribunah z okoli tisoč gledalci se je 16 igralcev, ki so navduševali na turnirjih trojk, soočilo v sistemu dvojne eliminacije. Kraj ulične košarke je še tretjič postal košarkar Rudarja, Gašper Ovnik.
Izjemno izenačene dvoboje sta vse do polfinala zaznamovala neporažena Elvis Klarica, ki je že za uvod premagal Simona Finžgarja, in najmlajši Benjamin Muhič, ki se je med 16-erico uvrstil kot najboljši mladinec minulega poletja. Muhič, sicer član novomeške Krke, je za nameček pred polfinalom v repasaž pahnil tudi dvakratnega zmagovalca dosedanjih treh kletk Ovnika. 

Ob številnih izenačenih bojih je večerni program postregel še s privlačnim  spremljevalnim programom. Zmajčice, žonglerji z neonom in ognjem Čupakabra, break dance skupina Sweet with style, najboljši posamezniki v zabijanju in Zlatko s prijatelji so še dodatno razplamteli strasti.

V zaključku repasažnih bojev sta se za polfinale pomerila Simon Finžgar in Gašper Ovnik. V še enem od izjemno izenačenih bojev je s trojko zmagovalca odločil Ovnik in se podal k ubranitvi krone. V drugem delu repasaža je najstarejši udeleženec Jasmin Hercegovac premagal Matica Ribiča in tako določil že zadnjega polfinalista. Vročina je že čez dan pošteno zdelala igralce, zvečer pa jih je v polfinalnih tekmah krpal še zdravnik. Dvoboj med neporaženim Klarico in Ovnikom je bil zaradi počene arkade slednjega za nekaj minut prekinjen, Elvis pa je na razliko izgubil svoj prvi dvoboj, a ostal brez finala in boja za mikavni nagradi – 1000 € in za košarkarske sladokusce morda še zanimivejši drugi del s posebno izdajo zlate žoge, ki jih je Spalding izdelal ob naslovu Boston Celtics v ligi NBA leta 2008. V drugem polfinalu sta se soočila najmlajši in najstarejši. Muhič je še enkrat dokazal, da je odličen v duelih, a so na koncu vendarle prevladale izkušnje in moč za sicer tesno zmago Jasmina Hercegovca, pa čeprav sta imela oba košarkarja kar nekaj metov za zmago. 

Finale je tako pred polne tribune v središče postavil zelo podobna, 190 centimetrov visoka igralca Grosuplja oziroma Zasavja. V še eni zelo dolgi in izenačeni predstavi, ko so odločale malenkosti, telesna pripravljenost in natančnost v odločilnih trenutkih, je Ovnik premagal Hercegovca s 15:13 in tako še tretjič postal kralj ulične košarke. V zanesljivo najzanimivejši kletki doslej s kopico prvoligaških igralcev je Gašper predvsem dokazal, da je še vedno najboljši v igri ena na ena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.