Šport > Košarka
21 ogledov

Ožbolt: "Igrati moramo potrpežljivo"

Kenny Gregory je ključni igralec Olimpije. Je prvi strelec (14 točk na srečanje) Žurnal24 main
Zmaga in poraz. Tako je Union Olimpija igrala na prvih dveh tekmah Top 16 Evrolige. Nocoj ob 20.00 je čas za gostovanje v Tel Avivu pri Maccabiju. Zmaga bi odprla pot v četrtfinale, poraz močno priprl.
Maccabi je v tej sezoni na 12 tekmah Evrolige izgubil le dvakrat, doma še nikoli. Olimpija ima razmerje zmag in porazov 7:5. V gosteh so na šestih tekmah premagali AJ Milano in Lottomatico.

"Gre za zelo težkega tekmeca, ki pa ni nepremagljiv. Morali bomo igrati pametno ter dobro loviti odbite žoge v napadu in obrambi. Tako se lahko kosamo z njimi, na koncu dvoboja pa s takšno igro marsikoga tudi presenetimo," je pred dvobojem 3. kola Top 16 razmišljal trener Ljubljančanov, Jure Zdovc. Tekmo bomo na zurnal24.si s komentarjem spremljali v živo.

Izraelci samozavestni
Statistika tokrat sicer ne govori v prid zmajev. Olimpija namreč na evroligaških tekmah še ni zmagala v Nokia Areni, Maccabi pa je v tej sezoni pred domačimi gledalci dobil vseh šest dvobojev v Evroligi. Gostitelji so zato pred tekmo zelo samozavestni. "Trenutno igramo na zelo visoki ravni. Na zadnjih preizkušnjah smo vselej dobro odprli tekmo, to pa smo sposobni ponoviti tudi proti Olimpiji. Vemo, kako dober je naš tekmec. V tej sezoni je premagal že kar nekaj velikanov, pred tednom pa se je dobro upiral tudi Barceloni. A pred domačimi navijači vsekakor pričakujemo le nov uspeh," je dejal krilni košarkar Maccabija Guy Pnini, sloviti trener David Blatt pa je dodal: "To bo dobra tekma. Košarkarji Olimpije se lahko vsakemu postavijo po robu in nikoli ne odnehajo. Želimo odigrati dobro, pozitivno košarko in še enkrat razveseliti našo publiko."

Obe ekipi imata po dveh kolih zmago in poraz z Barcelono, zmagovalec v Tel Avivu pa bi tako naredil velik korak k uvrstitvi v četrtfinale. Osnovna naloga zeleno-belih bo zaustaviti hitro igro atletsko grajenih košarkarjev Maccabija in paziti, da si ti že v startu tekme ne nagrabijo previsoke prednosti. "Igrati moramo potrpežljivo in čakati na svojo priložnost. Če bomo prišli v zaključne minute z ugodnim rezultatom, lahko presenetimo," pravi Sašo Ožbolt.

Evroliga, Top 16, 3. kolo:


Skupina F

Ob 20.00: Maccabi Electra – Union Olimpija
Ob 20.45: Regal Barcelona – Lottomatica Roma

Lestvica: 1. Barcelona 4 točke, 2. Maccabi 3, 3. Olimpija 3, 4. Roma 2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.