Šport > Košarka
17 ogledov

"Ožbolt, kot bi ga pohodil Tyson!"

Jure Zdovc snuje načrt za četrto zmago v Evroligi. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Učenec je premagal učitelja, David je ugnal Goljata. Evforija po zmagi Uniona Olimpije nad Panathinaikosom je eksplodirala v nebo. Trener zmajev Jure Zdovc miri: "Samo spomnimo se Rome."
Vsaka čast Sašu, videti je bil, kot da bi ga pohodil Tyson!
Jure Zdovc

Norišnica na tribunah v dvorani Stožice se je iz severa Ljubljane preselila na ulice v središču mesta. Navijači so slavili, mediji so bili polni evforičnih napisov, trener Olimpije Jure Zdovc pa je na novinarski konferenci deloval sproščen kot malokdo. Še najbolj se je razvnel ob omembi najhujšega incidenta s tekme proti Panathinaikosu, ko je Mike Batiste brutalno v glavo brcnil nekdanjega kapetana zmajev Saša Ožbolta:

"Vsaka čast Sašu, videti je bil, kot da bi ga pohodil Tyson," je slikovito dejal Zdovc. "Prišel je nazaj v igro s šivi … Ne poznam  takšnega primera. S tem je bil tudi nagrajen, dal je pomemben koš in odigral res vrhunsko tekmo. Še enkrat mu čestitam … Neverjetne stvari se dogajajo!"

Preveč sem dal skozi v svoji karieri in zavedam se, da pritisk samo raste, zahteve so vse večje, ljudje pričakujejo vse več in to je gotovo eno dodatno breme in večji pritisk.
Jure Zdovc

Kot že rečeno, je evforija zdaj tudi dokončno zajela celotno Slovenijo, Zdovc pa je ostal neomajen in odgovarjal umirjeno, skorajda zdolgočaseno: "Spomnimo se Rome – zmagali so tri tekme, ustvarili veliko evforijo, na koncu pa končali zelo klavrno. Sezona je zelo dolga, ena poškodba, ena situacija ti lahko pokvari ritem. Preveč sem dal skozi v svoji karieri in zavedam se, da pritisk samo raste, zahteve so vse večje, ljudje pričakujejo vse več in to je gotovo eno dodatno breme in večji pritisk," je še povedal strateg zeleno-belih.

Zmaga terjala davek
Poleg poškodbe Ožbolta jo je v izdihljajih rednega dela skupil tudi Kenny Gregory, ki je dobil udarec v oko. "Malo smo že načeti, Ilievski igra veliko, skorajda ne trenira, saj ima stalno težave s poškodbami, udarci, gležnji … Ne smemo pozabiti, da je poškodovan Šehović, saj je pomemben igralec na pozicijah dve in tri. Manjka nam," je povedal Zdovc.

Iz tekme je lahko Konjičan potegnil več kot le pozitiven rezultat in zmago. Znova je namreč "eksplodiral" nov košarkar, Zoran Vrkić se je praktično iz anonimneža prelevil v enega izmed junakov velike zmage: "Zoran je v bistvu že kar nekaj časa z nami, šel je in spet podpisal za dva meseca. Nocoj je dobil priložnost in izkoristil svojo atletiko – močen je, skače, včasih sicer malce taktično neizkušen, toda če ne igraš, tega ne moreš pokazati. Ti fantje ne dobivajo veliko priložnosti, zato je pomembno, da jo je danes izkoristil. Takšne tekme lahko zmagaš le takrat, ko s takim razpoloženim igralcem narediš višek s klopi," je povedal o svojem varovancu. Kljub vsemu je njegova prihodnost še vedno zavita v tančico skrivnosti, odločala pa se bo v naslednjih dneh, ko se bo Zdovc pogovarjal s športnim direktorjem Janezom Rajgljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.