Šport > Košarka
13 ogledov

Ožbolt: "Na Krko se ne oziramo"

Ožbolt pravi, da bo proti Krki potrebno zadevati že od začetka. (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
Košarkar Uniona Olimpije Sašo Ožbolt pred zaključnim turnirjem lige NLB in tekmo s Krko pravi, da moštvo še ni izšlo iz krize. Srečal se je z Božidarjem Maljkovićem in potrdil vrnitev v reprezentanco.
Preberite še intervju z Goranom Jagodnikom, ki pred tekmo s Krko računa na polno dvorano in podporo navijačev.

Kaj pričakujete od naslednjega dvoboja s Krko?
Pričakujem zelo težko tekmo. Takšni dvoboji največkrat niso privlačni za gledalce. Verjetno bo tudi tokrat odločala ena sama žoga. Odvisno bo od dnevne forme. Na tekmo se normalno pripravljamo, nekaj malega smo spremenili, dodali in se prilagodili tekmecu. Drugače je vse normalno.
 

Se dvigujemo, a bi pred tem zaključnim turnirjem verjetno še potrebovali kakšni dve tekmi, da bi videli, če smo že prišli ven iz te krize.
Sašo Ožbolt
V zadnjem času vam ni šlo po načrtih. Mučili ste se tudi na Polzeli, a zmagali. Se forma vzpenja?
Bilo je kar precej mučenja, a smo veseli, da smo dobili tekmo. Bili smo kar pod manjšim pritiskom, a smo to tekmo na Polzeli le nekako izvlekli. Se dvigujemo, a bi pred tem zaključnim turnirjem verjetno še potrebovali kakšni dve tekmi, da bi videli, če smo že prišli ven iz te krize. Lažje smo zadihali, vendar v torek je že nova tekma. Tisti, ki bo bolje zadeval, bo bližje finalu.
 
Kako drugače je igrati v polnih Stožicah kot na tekmah, kjer je dvorana povsem prazna?
To je vsekakor povsem drugačna zgodba. To vam lahko potrdi vsak športnik. Vsakemu od nas je cilj igrati pred čim večjo množico ljudi in je tudi lažje. V tej sezoni smo se v Stožicah tudi takrat, ko nam ni šlo najbolje, prav zaradi publike večkrat uspešno vračali v igro.
 
Je morda to vaša prednost, saj Krka v Stožicah še ni igrala?
Ne vem. Morda pa bodo tudi oni dobili nek zagon. Kar precejšnje število njihovih navijačev si je že priskrbelo vstopnice in zaradi gledalcev ne dajem neke večje prednosti nam. Vse bo zelo na "knap".
 
Mi se ne oziramo na njih, bolj gledamo nase. Ne bežimo od dejstva, da imamo težave in smo v krizi, iz nje pa se bomo lahko rešili le sami.
Sašo Ožbolt
Krka je v državnem prvenstvu mlela svoje tekmece. Vas to skrbi?

Ne. Mi se ne oziramo na njih, bolj gledamo nase. Ne bežimo od dejstva, da imamo težave in smo v krizi, iz nje pa se bomo lahko rešili le sami. V slovenskem prvenstvu imamo občutek, da smo v napadu vseskozi sami, in če ti met ne gre, se kar hitro znajdeš v krizi. Potrebujemo nekoliko več potrpljenja, morda bi morala žoga nekoliko hitreje zaokrožiti. Če tekmo začnemo z dobrim metom, je vse potem veliko lažje.
 
Kdo bo zmagal v drugem polfinalu?
Vsi v finalu pričakujejo Partizana. Me pa veseli, da je Budućnost v Ljubljano prišla v polni postavi in bo zanimiv tudi drugi polfinale.

Kako pa je z reprezentanco? Tudi vi ste se srečali s selektorjem Božidarjem Maljkovićem …
To srečanje je bilo pred kakšnimi tremi tedni. Potrdil sem udeležbo in to je to. Seveda, če bom po sezoni zdrav.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.