Šport > Košarka
19 ogledov

Ožbolt: "Ne predajamo se!"

Bo Ljubljana gostila evroligaške tekme tudi v sezoni 2011/2012? (Foto: Boštjan T Žurnal24 main
"Sezona v Evroligi še ni izgubljena, s štirimi zmagami lahko računamo na drugi krog. Ne predajamo se," kljub četrtkovem porazu proti Maccabiju poudarja Olimpijin Sašo Ožbolt.

Branilec košarkarskega kluba Union Olimpija, Sašo Ožbolt, pred nadaljevanjem Evrolige ostaja optimističen. Kljub porazu proti ekipi Maccabija še vedno meni, da ima Olimpija možnosti za napredovanje med TOP16: "Sezona v Evroligi še ni izgubljena, s štirimi zmagami lahko računamo na drugi krog. S tekme v tekmo gremo na polno. Ne predajamo se."

Ni prvič, da sodniški kriterij na večjih tekmah Evrolige in lige NLB ni bil enak za obe ekipi.
Sašo Ožbolt

Olimpiji se je v minulih dneh pridružil nov organizator igre Curtis Millage, ki naj bi danes z Ljubljančani opravil prvi trening. Sašo Ožbolt ga do včerajšnje tekme še ni spoznal, upa pa, da bo to prava okrepitev, saj ekipi nujno manjka nov organizator igre. Primorec si želi tudi pravičnejši sodniški kriterij na naslednjih tekmah Evrolige in lige NLB: "Ni prvič, da sodniški kriterij na večjih tekmah Evrolige in lige NLB ni bil enak za obe ekipi. Zdovc je tokrat računal na to, da bo s protestiranjem dosegel boljše sojenje, a končalo se je z izključitvijo."

Podobno kot Primorec je tudi Dolenjec Jaka Klobučar iz tivolske slačilnice prišel z dvignjeno glavo. Za nadaljevanje sezone ostaja optimističen: "Dokler Evrolige ne bo konec, bomo igrali na vsako zmago. Čaka nas pomemben niz tekem v NLB-ligi, začenši s tekmo proti Ciboni v nedeljo, kjer nas čaka težak dvoboj, ki ga moramo dobiti."

Dokler Evrolige ne bo konec, bomo igrali na vsako zmago.
Jaka Klobučar

Da je bil sodniški kriterij na četrtkovi tekmi nenavaden, je priznal tudi igralec Maccabija D'or Fischer, ki smo ga ujeli pred ljubljansko slačilnico, ko je v taboru Zmajev iskal Matta Walsha. ''Nasprotna ekipa ni bila najbolj zadovoljna s sojenjem, res je bilo čudno, Olimpiji so dosodili kar tri tehnične napake. Bila je težka tekma, a nas je trener Geršon že pred začetkom tekme svaril, naj v Tivoliju pričakujemo vojno!''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.