Šport > Košarka
33 ogledov

Ožbolt: "Nemirna zmaga je še slajša"

Sašo Ožbolt in soigralci so dobili same privlačne nasprotnike! (Foto: Boštjan Ta Žurnal24 main
Sašo Ožbolt je sicer proti Armaniju ostal brez točk, vendar je bil njegov prispevek v obrambi dragocen. Na preračunavanja v zvezi z uvrstitvijo v Top 16 se ne ozira: "Igrati moramo svojo igro."

Škoda, da nobene ekipe ne nadigramo in ne naredimo večje razlike, da bi se nosilci igre lahko spočili.
Sašo Ožbolt
"Lepo je znova v našem stilu, na nemiren način, pripeljati tekmo do konca. Bili smo v nemogočem položaju, vendar smo uspeli izvleči zmago, ki je zaradi tega še toliko slajša. V nadaljevanju gremo počasi iz tekme v tekmo, CSKA bomo poskušali dobiti na domačem igrišču. V Atene odhajamo sproščeni, zadnja tekma, ki bo zares težka, nas čaka z Valencio. Španci se dvigujejo, imajo novega trenerja in so vse boljši," se je po srečanju z Milanom v prihodnost zazrl letošnji največji Olimpijin "mučenik" Sašo Ožbolt, ki se zaveda, da zmaji še niso stoodstotno napredovali.

"Obstaja sicer še teorija, da se v Top 16 ne bi uvrstili, ampak mi se ne smemo ozirati na to, igrati moramo svojo igro. In končati čim višje na lestvici," je nadaljeval Oži, ki na svojem igralnem mestu nima ravno enakovredne menjave. Jure Zdovc ima zelo redko priložnost, da v ligi NLB spočije ključne igralce: "Utrujenost se kar pozna. Škoda, da nobene ekipe ne nadigramo in ne naredimo večje razlike, da bi se nosilci igre lahko spočili. To bomo poskušali v naslednjih tekmah popraviti. Zdaj v Stožice prihaja Zagreb, ki ima novega trenerja, ampak doma si ne smemo privoščiti spodrsljaja."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.