Šport > Košarka
25 ogledov

Ožbolt: "Ob podaljških bi zmagali"

Žurnal24 main
Moštva na P so v letošnji sezoni očitno zakleta za Saša Ožbolta. Skupil jo je tako proti Panathinaikosu kot proti Partizanu. Vseeno priznava, da so med drugim odločili tudi prosti meti.

"Partizan je sicer zasluženo zmagal, a tudi mi smo imeli svoje možnosti. Žal smo slabo odigrali v prvem polčasu, v drugem delu pa tega nismo znali nadoknaditi. Bili so boljši, a le za odtenek. Igrali so bolj čvrsto in izkoristili premoč pod košem," je po finalnem obračunu lige NLB dejal Sašo Ožbolt: "Minuta ali dve sta nam zmanjkali. Če bi bili podaljški, bi zmagali."

"Kar dobro smo zapirali skok, v katerem smo bili dokaj izenačeni, kar je bil cilj. Spet se je zgodil 'pretep', kjer so oni ponavadi boljši. Ob polčasu smo se dogovorili, da drugače odgovorimo na njihovo čvrstost in v tekmo smo nato šli povsem drugače kot prej. Na žalost so napravili razliko in jo zadržali. Zadeli so, ko je bilo treba, mi pa smo zgrešili nekaj prostih metov," je še dodal Primorec, ki je igrišče tako kot na evroligaški tekmi s Panathinaikosom zapuščal okrvavljen.

Šlo je za dvoboj z Dušanom Kecmanom, ki je po Ožboltovih besedah zamahnil po njem pri enem od zapiranj: "Znan je kot igralec za umazane posle. Dobro je, da imaš v moštvu take košarkarje. Mi imamo samo Jagodnika, ki igra bolj ameriško. Dobro bi bilo, če bi imeli še kakega več." O vse prej kot košarkarskem dvoboju z Raškom Katićem pa: "On dobro ve, kaj sva imela. Na mojo žalost sodnik ni videl."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.