Šport > Košarka
9 ogledov

Ožbolt: "Od sobote dalje smo popolni"

Sašo Ožbolt je z natančno roko pri prostih metih priboril Olimpijino zmago v zad Žurnal24 main
Sašo Ožbolt, ki je tri sekunde pred koncem tekme s tremi prostimi meti odločil dvoboj tretjega kola lige NLB med Olimpijo in Krko, je Žurnalu24 po tekmi zaupal, da se je s klubom dogovoril o odlogu plačila dolga.

Sašo Ožbolt, najboljši strelec Uniona Olimpije na tekmi proti Krki (17 točk), je po tekmi – kot bi vedel, da si novinarji želimo njegovih odgovorov – iz slačilnice prišel kot zadnji in najprej razložil, da igralci po treh kolih niso pričakovali treh zmag. ''Nismo pričakovali, da bomo imeli po treh kolih tri zmage. Obramba dobiva tekme, prejemamo manj kot 60 točk in to je že tretja tekma zapored, to je ključ teh zmag. Imamo ogromno težav v napadu, ne dosegamo lahkih točk. V končnici  smo srečno zmagali in to je še toliko slajše, verjetno pa košarkarje Krke zelo boli ta poraz, ker so izgubili dobljeno tekmo."

Portorožan je še povedal, da ni šlo za maščevanje za poraz s superpokalne tekme iz Maribora, temveč da so zmaji igrali še z jezo iz lanske sezone, ko so v finalu izgubili naslov državnega prvaka prav proti Krki.

Na koncu pa je razkril, da se je vodstvo Olimpije vendarle uspelo dogovoriti z upniki za začasen odlog plačila in da bo najverjetneje že v soboto dobila dovoljenje za registracijo novih košarkarjev. "Sedaj je ta zadeva rešena in smo že pozabili na to. Dosegli smo začasen dogovor, v bistvu smo podaljšali ta odlog za plačilo dolga." Ožbolt še ni znal povedati, za kakšen dogovor gre in koliko časa bo ta zamik plačila dolga trajal. "Ne vem točno, za koliko časa, za te zadeve skrbi moja menedžerka.'' Pred evroligaškim krstom Stožic pa Ožbolt, ki bi si v novi lepotici želel vsaj osem tisoč navijačev, pravi: "V Evroligo štartamo popolni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.